MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Wateroverlast schouw met Gem ArnhemAan de opkomst voor de schouw af te meten is de wateroverlast in het Spijkerkwartier een serieus probleem wat veel bewoners bezig houdt. Woensdag 4 februari kwamen 15 bewoners, 6 ambtenaren van de Gemeente Arnhem en 2 medewerkers van Volkshuisvesting samen om een flink aantal plaatsten met wateroverlast in het Spijkerkwartier te bekijken. Met de ambtenaren werd gedeeld welke oorzaken wij als bewoners zien en ook welke oplossingen er volgens ons zijn om het probleem aan te pakken. Met onder andere deze informatie gaat de Gemeente een plan van aanpak uitwerken. Voor dat dit plan van aanpak in de Gemeente raad besproken gaat worden zal het aan de betrokken bewoners worden voorgelegd. Medio maart verwacht de projectleider Wateroverlast Ernie Hoffmeister dat een concept versie van het plan van aanpak gedeeld kan worden.

Op de hoek Spijkerstraat Velperbuitensingel verteld Yvonne de Ridder hoe op haar zaak kwam onder te staan. Door de sterk aflopende stoep stroomt het water zo Café Vrijdag in. Dit water komt uit het riool. Op twee filmpjes van twee verschillende buien is dit goed te zien. Filmpje 1 en Filmpje 2

De huizen aan de Spijkerstraat 14, 16, 18 en 20 hadden op 28 juli 2014 allemaal hun souterain vol met water staan. Ook het appartement om nummer 22-1 stond ondanks eerder door Volkshuisvesting genomen maatregelen weer onder water.

Ook verder op in de Spijkerstraat ter hoogte van nummer 241 was er wateroverlast. Hier kwam vooral het water door de wc en andere aansluitingen op het riool de huizen binnen.

In de Lommerd werd samen met de beheerder riolering en water Jurryt Hoenekamp de loop van het riool bekeken en welke opties dit biedt.

Naast de Spijkerstraat en de Velperbuitensingel werden ook locaties bekeken op de Driekoningenstraat, Poststraat, Boulevard Heuveling, Gravestraat, Kastanje laan, Hertogstraat en de Parkstraat.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.