Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Aangepast lijsten mogelijke maatregelen wateroverlastVan de Gemeente Arnhem ontving het bewonersoverleg maandag 6 juni 2016 onderstaande mail en bijgesloten documenten. Gezien het belang voor velen delen we integraal deze informatie.

Geacht wijkplatform,

In juli 2014 heeft Arnhem-noord te maken gehad met een extreme regenbui en de verwachting is dat die bui niet de laatste zal zijn. Daarom hebben wij in de eerste helft van 2015 bij en met u een wijkschouw uitgevoerd. Tijdens die schouw zijn veel mogelijke maatregelen genoemd die kunnen bijdragen in het
verminderen van wateroverlast bij hevige buien.

Bij de behandeling van de nota "Aanpak wateroverlast Arnhem-noord" in november 2015 heeft de wethouder toegezegd om de lijsten uit te breiden met een indicatie wanneer de maatregel kan worden uitgevoerd en of dit bij regulier onderhoud of bij groot onderhoud kan plaatsvinden. De lijsten zijn zoveel mogelijk hierop aangepast.
Hieronder vindt u een begeleidende brief van wethouder Van Burgsteden en de aangepast maatregelenlijsten en een aangepast overzichtskaartje.

20160606 163242811 Brief Wethouder
20160612 Overzicht maatregelen wateroverlast met jaarindicatie Spijkerkwartier
20160612 WaterOverlastPlanning_Spijkerkwartier


Deel dit bericht!

Reacties

joris erwich
18 augustus 2018

Hallo Patrick Hoogenbosch, gisterenavond zijn onze buren (het oude land 3) thuisgekomen in een totaal overspoelt huis. Het waternet bleek een week geleden bij zware regenval totaal niet opgewassen tegen de druk. Hun hele huis ligt vol met stenen, gruis, alles stinkt..kortom, een kleine ramp als je thuiskomt van vakantie.
Ik probeer ze via deze weg te helpen. Weet jij in hoeverre de gemeente hier ook verantwoordelijk voor is? Ik hoop het te horen. Groet van Joris.

Patrick Hoogenbosch
19 augustus 2018

Beste Joris, dat moet een verschikking geweest zijn om zo terug te komen van vakantie. Ik heb het zelf ook eens mogen ervaren. Deze heftige regenbuien beroept de gemeente zich op overmacht. Het oude land 3 is echter niet een plek waarvan ik weet dat er wateroverlast is. Lijkt me goed om precies te weten wat de oorzaak is en dat deze informatie met de projectleider groot onderhoud van de Gemeente gedeeld wordt. Ik stuur je een PM.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.