Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Wateroverlast PROTESTUpdate: 2-11 17.30. "Aanpak wateroverlast in Arnhem-noord" is behandeld in de Gemeenteraad. Van de drie moties heeft de PvdA haar motie na de toezegging van Wethouder van Burgsteden teruggetrokken. De andere twee moties van van de fracties VVD, Partij van de Dieren en de ChristenUnie en de motie van van de fracties van GroenLinks, Zuid Centraal en de Partij voor de Dieren hebben het niet gehaald. Het plan "Aanpak wateroverlast in Arnhem-noord" is unaniem aangenomen.

Lees de inhoudelijke reactie van Astrid onderaan dit artikel.

Update: 2-11 15.25. Gemeente gaat op hoog tempo door stukken. Verwachte behandeling is tussen 15.45 en 16.30. Spoed u nu naar het Gemeente huis.

Update: 2-11 13.00 uur. Het tijdstip van de behandeling van punt 9 Vaststellen "Aanpak wateroverlast in Arnhem-noord" door de Gemeente raad blijkt niet met zekerheid gegeven te kunnen worden. Zoals het nu op de agenda staat zal het in de middag aan de orden komen. De voorzitter van de raad (de Burgermeerster) zal bij de start van de vergadering verzoeken dit punt naar achteren te schuiven. Dit horen we om 15.00. Hou dus de sociale media in de gaten over het tijdstip.

WATEROVERLAST PROTEST

As. maandag besluit de gemeente Arnhem over het dossier wateroverlast. Lees hier de open brief die door het bewoners overleg naar de Gemeente is gestuurd.

Het zou onze zaak als Spijkerkwartier versterken als wij als bewoners massaal naar de raadsvergadering zouden gaan. Maandag 2-11 vanaf 18:00 uur verzamelen bij De Lommerd en dan gaan we samen vanaf 18:30 uur lopend naar het Stadhuis.

Deel uit RTV Arnhem nieuws van Vrijdag 30-10-2015. Astrid Stokman voorzitster van het Bewoners overleg geeft toelichting over het uit blijven van noodzakelijk maatregelen door de Gemeente Arnhem.

Klik op de foto om het RTV Arnhem nieuwsitem te zien.

Deel dit bericht!

Reacties

Astrid Stokman
2 november 2015

2/11/15 Wat een teleurstelling. Zojuist behandeling in gemeenteraad bijgewoond. Weliswaar waren er diverse moties: (onze acties hebben de aandacht wel getrokken), maar geen enkele aangenomen. De wethouder zegt slechts toe dat haar voorgestelde maatregeltjes van een datum worden voorzien. De grotere maatregelen aan riool en wegdek worden niet ingepland, ook niet op langere termijn. Het probleem wordt eenzijdig op de bewoners afgewenteld. Simpelweg omdat het duur is om maatregelen te nemen in de openbare ruimte, doet de gemeente aan wishful-thinking-politiek: hopen dat de al geplande BGB-aanpassingen aan het riool voldoende soelaas bieden en dat burgers in hooggelegen wijken massaal solidariteit tonen en hun tuinen vergroenen ten gunste van de lagergelegen wijken. Het wordt simpelweg wachten op de volgende hoosbui....

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.