MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Wateroverlast begin van de Spijkerstaat

  • 2086 weergaven
  • 2 reacties


28 juli was het begin van de Spijkerstraat weer verandert in een klein Venetië. Vanaf de hoek bij café Vrijdag tot ca 40 meter voorbij de T-spitsing Spijkerstraat - Boekhostenstraat, en in de Boekhostenstraat tot aan het Hof theater stond alles onder water.

Het water niveau was nu zo hoog dat ondanks de deels afgesloten souterrain ramen bij de huisnummers 16, 18 en 20 deze souterrains toch onder stroomden. Ook het appartement op de begane grond van de flat op nummer 22 stroomde voor de zoveelste keer weer onder.

De enorme wateroverlast in dit deel wordt mede veroorzaakt doordat het water wat uit de hoofdriool op de Eusebiusbuitensingel spuit de lager gelegen Spijkerstraat instroomt. Het riool in de Spijkerstraat heeft niet de capaciteit om al dit water weg te werken. Voorkomen dat het water vanaf de Eusebiusbuitensingel de Spijkerstaat instroomt zal een deel van het probleem oplossen.

Deel dit bericht!

Reacties

Emma S.E.J.
7 januari 2015

Waar kan ik mijn foto's uploaden?
Wateroverlast is niet het enige probleem. Het eigen risico van de opstalverzekering (VVE) was door wateroverlast in het verleden omhoog gegaan naar 5000,00 euro. Nu heeft de verzekering gelukkig wel uitgekeerd en een eigen risico van 1000,00 euro gehanteerd, uit coulance. Ik kan niet iedere keer 4 deuren en vloer blijven vervangen bij een volgende overstroming. Ik ga mijn openslaande deuren van het souterrain voorzien van een gelijmde trespa plaat om het water buiten te houden. De tuin en bestrating zijn aangepast en de bestrating loopt af naar perk en afvoerput. Hemelwaterafvoer is gecontroleerd. Vooraan het pand aan de Velperbuitensingel komt langs het huis een geveltuin om de vele bestrating terug te dringen en regenwater een kans te geven om weg te kunnen stromen in de grond.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.