Over onsSpijkerenergie is een platform voor en door bewoners in het Spijkerkwartier. We zijn sinds 2013 actief en willen, samen met de gemeente en andere overheden, kennisinstellingen en bedrijven, een duurzaam Spijkerkwartier realiseren. Dit doen we door zowel huiseigenaren als huurders te inspireren en stimuleren om energiemaatregelen te nemen. We stellen kennis beschikbaar en reiken mogelijkheden aan voor het besparen en duurzaam opwekken van energie. Daarnaast werken we aan concrete projecten om het Spijkerkwartier te verduurzamen. Ben je benieuwd naar wat we al hebben bereikt? Kijk dan hier.

In 2021 stelt de gemeente Arnhem voor elke wijk een plan op voor de energietransitie. Spijkerenergie denkt daarover mee. Ons motto is “voor de buurt, door de buurt”. We willen samen ons Spijkerkwartier een stukje mooier, gezonder en duurzamer maken zodat wij, maar ook de volgende generaties ervan kunnen genieten. 

Ons motto is: "voor de buurt, door de buurt"

Onze droom is om zoveel mogelijk huizen in het Spijkerkwartier energie neutraal te maken. Het Spijkerkwartier heeft echter een grote verscheidenheid aan woningen en bewoners, waardoor een uniforme oplossing lastig is. Daarom hebben we een plan gemaakt waarin er voor elk type woning een geschikte oplossing komt. Dit plan kun je lezen op de pagina "onze aanpak".