Bijeenkomsten en activiteiten


Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om bewoners van het Spijkerkwartier te informeren over energiebesparing en verduurzaming. Hieronder staat een overzicht van de geplande activiteiten voor 2021.

Deelname aan deze bijeenkomsten en workshops is (meestal) gratis. Je hoeft je alleen maar aan te melden! Dat kan door een mail te sturen naar

Week van de warmtescan! Waar lekt jouw woning warmte?

Als het koud genoeg is, worden er individuele warmtescans gemaakt in de week van 25 tot en met 29 januari. De individuele scans vinden plaats in de ochtenduren. Geef je op via:

update 22 jan: i.v.m. corona zijn de warmtescans uitgesteld naar eind februari. 19/2/2021: de warmtescans zijn volgepland. In het najaar van 2021 volgen nieuwe scans. Je kunt je vast opgeven.

Financiele mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw woning? / Waarom verduurzamen financieel slim kan zijn?

Welke subsidies en financieringsmogelijkheden zijn er beschikbaar voor woningeigenaren die aan de slag willen met het verduurzamen van hun huis? Wat is een (financieel) slim moment om iets te gaan doen. Welke energiebesparende maatregelen leveren het meeste op?

In één avond willen wij jou een overzicht van de mogelijkheden en een financieel denkraam bieden, zodat je voor jezelf de juiste afwegingen kunt maken.

woensdag 10 maart 2021, 20:00 uur ONLINE (Zoom)

Hoe verduurzaam ik mijn VvE?

Hoe pak je de verduurzaming van een VvE aan? Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de financiële mogelijkheden? En hoe krijg je het voor elkaar dat iedereen in jouw VvE mee wil doen?

De adviesbrigade van Arnhem die VvE's hiermee kan helpen, komt uitleg geven. Daarnaast vertelt een bewoner van appartementencomplex hoe binnen hun VvE met verduurzaming aan de slag zijn gegaan.

En wat speelt er bij jouw VvE? Hebben jullie al plannen en/of loop je tegen problemen? Wij nodigen alle VvE's in het Spijkerkwartier voor deze avond uit om met elkaar in gesprek te gaan. Voor de buurt door de buurt!

April 2021, exacte datum volgt

Spijkerkwartier van het gas af? Wijkgesprek met Cathelijne Bouwkamp

Het Spijkerkwartier van het gas af? Wat vinden wijkbewoners hiervan en wat zijn hun zorgen en ideeën hierover. Op deze avond kunnen buurtbewoners hierover met de wethouder van de gemeente Arnhem hierover in gesprek. 

Maandagavond 17 mei 2021

Zonnepanelen en groene daken

Met zonnepanelen wek je duurzame energie op. Groene daken bieden verkoeling. Deze 2 zijn goed te combineren, want door het verkoelende effect van groene daken, leveren zonnepanelen betere prestaties.

Juni 2021, exacte datum volgt.

Wat doe ik met mijn Spijkerraam?

Via ramen gaat veel warmte verloren. Het loont de moeite om dan te kiezen voor HR++ glas. Maar welke opties heb je als je in een monumentaal pand woont? Hoe hebben andere buurtbewoners dit aangepakt.

september 2021, exacte datum volgt.