Bijeenkomsten en activiteiten


Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om bewoners van het Spijkerkwartier te informeren over energiebesparing en verduurzaming. Hieronder staat een overzicht van de geplande activiteiten voor 2021.

Deelname aan deze bijeenkomsten en workshops is (meestal) gratis. Je hoeft je alleen maar aan te melden! Dat kan door een mail te sturen naar

Spijkerkwartier van het gas af? Wijkgesprek met Cathelijne Bouwkamp

Het Spijkerkwartier van het gas af? Wat vinden wijkbewoners hiervan en wat zijn hun zorgen en ideeën hierover. Op deze avond kunnen buurtbewoners hierover met de wethouder van de gemeente hierover in gesprek

Een uitnodiging van de gemeente Arnhem valt één deze dagen in uw bus. 

Maandagavond 17 mei 2021

Hoe verduurzaam je jouw huis


Hoe verduurzaam ik mijn VvE?

Hoe pak je de verduurzaming van een VvE aan? Waar moet ik rekening mee houden? Wat zijn de financiële mogelijkheden? En hoe krijg je het voor elkaar dat iedereen in jouw VvE mee wil doen?

De adviesbrigade van Arnhem die VvE's hiermee kan helpen, komt uitleg geven. Daarnaast vertelt een bewoner van appartementencomplex hoe binnen hun VvE met verduurzaming aan de slag zijn gegaan.

En wat speelt er bij jouw VvE? Hebben jullie al plannen en/of loop je tegen problemen? Wij nodigen alle VvE's in het Spijkerkwartier voor deze avond uit om met elkaar in gesprek te gaan. Voor de buurt door de buurt!

najaar 2021

Wat doe ik met mijn Spijkerraam?

Via ramen gaat veel warmte verloren. Het loont de moeite om dan te kiezen voor HR++ glas. Maar welke opties heb je als je in een monumentaal pand woont? Hoe hebben andere buurtbewoners dit aangepakt.

najaar 2021