Over Egbert

Buurt pluspunten

De wijk als huiskamer. En. Dat ik hier woon en leef in mijn huis, waar mijn kinderen zijn geboren en deels zijn uitgevlogen, waar ik oud kan worden en wat als huis een eigen leven heeft, zo oud als het jaar dat het diagonaal over het groen uitziet op waar het oude Geldersch Spijker in 1879 werd gesloopt terwijl mijn huis werd gebouwd, door de meestertimmerman, wiens leerlingen nr118 en 120 bouwden.

Vrije tijd

In de vrije tijd van handen en pen, is het lezen en vakliteratuur en aanverwante steeds inspirerend, soms de snaren, maar dat is delicaat. En als kunst maak ik bouwsteentjes voor de energietransitie. Maar dat mag niet volgens de regels van de Kamer van Koophandel, wat ik stom vind. Want vroeger heette die zelfde kamer gewoon iets met kunst en nijverheid en dergelijke. Ik vind dat die beide echt bij elkaar horen, maar de systeemwereld denkt in hokjes en dan ben je hetzij sbi code 9003 (schrijven en overige scheppende kunsten) hetzij sbi code 72192 (Speur- en ontwikkelingswerk), waarin beide héél verschillende BTW-regels gelden (wat het extra interessant maakt). Helaas mag kunst niet een gebruiksvoorwerp zijn. Ik vind dat ongezond. Ik vind immers dat alle kunst een gebruiksvoorwerp kan zijn. Een verhaal is altijd 'bruikbaar', je kan er iets mee! En met bouwsteentjes voor de energietransitie maken, maak ik de facto gewoon kunst. Zie mijn site: https://www.gpx.nl en de social media, of kom langs voor een kop koffie.

Meer informatie

Wat nog meer vertellen, ik denk met mijn hart, luister met de neus en kijk met de oren, tastend naar vervolg en verwondering.

Werk

Zelf werk ik nooit, meestal zijn dat mijn handen, soms met pen soms bij monde. Erbij inschatten of dat goed gaat en met welke kracht welke energie waar terecht komt, daarbij is de rest van me wel behulpzaam. Het lijkt op kleermakerswerk, met rijgen en stikken, snijden en soms scheuren, af en toe plooien en netjes afhechten, maar soms ook met rafels.