Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Dick van Aken

Groepen & bedrijven

Gekozen filters
  Rol
  Het Wijkoverleg (van 2014 t/m 2018 met de naam Bewonersoverleg en daarvóór Wijkplatform) is het officiële overleg- en adviesorgaan van de wijk. Hierin komen tientallen bewoners en een aantal wijkondernemers vijf keer per jaar bijeen om over wijkthema's te praten als parkeren, groen, (mantel)zorg, de openbare ruimte, de wijkeconomie & duurzaamheid, veiligheid & overlast, enzovoorts. Belangrijkste doel is de onderlinge communicatie en samenhang in de wijk. Die enkele keer dat er gestemd wordt, hebben alleen wijkbewoners die van de afgelopen zes keer, minimaal drie keer aanwezig waren, stemrecht.
  De gemeente Arnhem nodigt buurtbewoners uit om met ideeën te komen om hun buurt klimaatbestendig te maken. Wij, een aantal bewoners van de Groen van Prinstererstraat, hebben dit opgepakt. We zien hierin een mooie kans voor de Groen van Prinstererstraat; de enige straat in Arnhem die begint met “groen”. De Groen van Prinstererstraat ligt in het Statenkwartier aan de rand van het Spijkerkwartier. Dit moet een voorbeeld worden voor andere straten in de buurt. We zien dit als een eerste stap naar een circulaire straat, want we gaan ook aan de slag met energie, deeleconomie etc.
  1 van 1
  Browser niet ondersteund
  Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.