Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Wethouder krijgt Visiedocument overhandigdVrijdagochtend kreeg wethouder Ine van Burgsteden uit handen van de voorzitter van de werkgroep Openbare Ruimte Edwin Königel, het Visiedocument openbare ruimte Spijkerbuurt & Boulevardkwartier overhandigd.

Als buurt zien wij de monumentale pracht en het potentieel van de wijk. Maar in de openbare ruimte is er ook het nodige mis. Er is veel achterstallig onderhoud in de straten en 10 jaar na het verdwijnen van de prostitutie kampt de wijk nog steeds met een erfenis aan overbodig geworden verkeersmaatregelen zoals de parkeerpaaltjes.
De herontwikkeling tot 'gewone buurt om in te wonen en in te werken' vraagt om een unieke aanpak waarbij de positieve karakteristieken uit het verleden vastgehouden worden.

Het kan zoveel beter, zoveel mooier! Om dat aan te tonen heeft de werkgroep, bestaande uit Han van Zwieten, Wilbert de Haan, Dick van Aken, Edwin Königel en Marlies Raterink, in opdracht van het bewonersoverleg, als burgerinitiatief deze eigen wijk visie gemaakt. Dit visiedocument past goed in van wijken weten en is bedoeld om discussie los te maken en dient als inspiratiebron en toetsingskader voor ontwikkelingen in de openbare ruimte om te komen tot een nog mooiere wijk.

Ook benieuwd naar het document, kijk dan op:

https://issuu.com/worspijkerkwartier/docs/2016-02-22-visiedocument-definitief/1?e=23724455/33624763

Deel dit bericht!

Reacties

Frans van der Kemp
13 april 2016

Ik feliciteer de opstellers van het Visiedocument met het gerealiseerde resultaat, klasse en professioneel!
Wellicht is het handig dat via dit medium de bewoners etc wordt gevraagd om met enige nauwgezetheid de kaarten/teksten te bekijken en omissies doorgeven aan ....................... .

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.