Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

inzending prijsvraag groene gevel in ArnhemOntwerp groene gevel Velperpoortgarage Arnhem,  Ir. J.P. van Muijlwijkstraat

In het kader van een ontwerpprijsvraag voor een groene gevel in Arnhem, georganiseerd door GroenArnhem,  heeft Dick van Aken Architectuur gekozen de gevel van de Velperpoortgarage uit te werken.

De garage ligt aan de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat en grenst aan het plein voor het Velperpoortstation. Een steenachtig gebied met veel verkeer en weinig groen. Het gebied vormt de entree van de stad vanuit de richting Velp. De architectonische uitstraling is laag, net als de belevingswaarde. Ook is het een gebied dat hoog scoort qua hittestress en fijnstof.  Het vergroenen van de gevels zou een begin kunnen zijn van het vergroenen en verbeteren van deze stedelijke entree als geheel. Een winst voor de stad en voor de wijk.

bestaande gevel Velperpoortgarage Arnhem

Het vergroenen van de Velperpoortgarage sluit goed aan bij de nieuwe ontwikkelingen rondom het Velperpoortstation. Eén van de doelstellingen van de herinrichting is dat het plein meer verblijfskwaliteiten krijgt. Het huidige tankstation met de parkeergarage maken als gevelwand onderdeel uit van het pleingebied. De groene gevels zullen de uitstraling doen verzachten en dragen daarmee bij aan de doelstelling voor de herinrichting van het Velperpoort stationsgebied.

Het vergroenen van de Velperpoortgarage past tevens goed bij de visie die de Werkgroep Openbare Ruimte Spijkerkwartier heeft opgesteld. Een doelstelling in het visiedocument is dat het Spijkerkwartier een groene en aantrekkelijke wijk wil zijn. In de wijk wordt innovatief gewerkt aan een mooie, duurzame en groene wijk.  Er wordt onder andere onderzocht welke mogelijkheden er zijn om het groen in de wijk toekomstbestendig in te richten en de wijk nog groener en aantrekkelijker te maken. Vertikaal groen op gevels maakt integraal onderdeel uit van deze plannen. Binnen het Spijkerkwartier zijn al meerder verticale tuinen gerealiseerd.

Het onderhoud aan de groene gevel kan bij uitstek worden uitgevoerd door het Buurtgroenbedrijf . Onderhoud door mensen uit de wijk betekent meer betrokkenheid en betere resultaten.

Deel dit bericht!

Reacties

Emma Janssens
7 april 2017

Schitterend, was het al maar zover!

Marijke Jacobs
7 april 2017

Wat een verschil met de huidige situatie. Je creëert zo een heel andere sfeer op die plek. Veel vriendelijker en rustiger

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.