Deze week is het de 'week zonder vlees'.
En voor deze 'challenge' hebben wij een hele mooie vleesvervanger, de oesterzwam van Spijkerzwam.
Een zakje kost: 250 gr. € 3,65 en 500 gr. € 6,95
Je kunt deze bestellen door middel van een mail te sturen naar en ze ophalen bij de Dazo (Spijkerstraat 125)
Ter inspiratie hebben we voor jullie onderstaand recept.
Broodje shoarma van oesterzwam
Benodigdheden:
500 gr Oesterzwammen (in repen gescheurd)
Shoarma kruiden
Pitabroodjes
Halve rode Biet
1 - 2 Rode wijnazijn
Halve Komkommer
3 - 4 eetlepel (soya)-yoghurt
1 Knoflookteen.
1-2 Eetlepel Mayonaise
Sla
Boter
Olijfolie
Shiracha saus (pittige saus)
Zet de oven op 170 graden. Rasp de knoflook fijn en voeg de mayonaise met wat peper en zout toe en zet opzij. Rasp vervolgens een halve komkommer en wring er het overtollige vocht uit. Voeg de (soya)joghurt toe aan de komkommer zet opzij. Snijd de bietjes in zo dun mogelijke plakjes (indien je deze hebt gebruik een mandoline), maar je kunt ook ‘lucifers’ snijden van de bietjes. Leg deze in een bakje en voeg een eetlepel rode wijnazijn toe, of iets meer als je het wat zuurder wilt hebben. Maak de pitabroodjes vochtig leg ze in de oven. Bak de repen oesterzwammen met wat olijfolie en de shoarma kruiden. Voeg er wat boter bij om ze lekker knapperig te maken.
Broodje opensnijden. Smeer één helft in met de knoflookmayonaise en als je het lekker vindt de andere helft met sriracha. Stop een blaadje sla in het broodje en beleg deze met de ingelegde bietjes. Voeg de shoarma toe en een lepel van de komkommer-yoghurt.
Eet smakelijk.
NB de hoeveelheden zijn naar smaak en geen vaste meeteenheden, doe wat je lekker vindt.
Vriendelijke groet
Team Spijkerzwam