Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Ontzettend GROTE WESPVorige week maandag, voor het eerst echt weer warmte, vloog er ineens een zwaarzoemend beest achter me langs in de tuin. Het ging tussen het groen vlak naast me zitten. Ik keek, en stoof roepend naar mijn zoon naar binnen. Hij heeft het ook nog gezien. Het was een echt absurd grote wesp!!! Vergeleken daarbij is een hoornaar een kleuter. Daarnet zagen we de griezel weer.

Heb er helaas geen foto van, maar pak maar een centimeter, en teken maar uit, dan snap je dat de rillingen nog over m'n rug lopen als ik aan hem/(hopelijk niet)haar denk: 

Kop: lengte 1,5 cm., breedte zeker 1 cm., harig middelbruin. 

Lijf: lengte zeker (echt waar!) 3,5 Ă  4 cm., dikte (over het grootste gedeelte) zowat 1,5 cm., geelzwart gestreept, iets minder fel dan bij een gewone wesp, misschien omdat het volgens mij ook een beetje harig was. 

Wie heeft dit beest ook gezien? Wie weet er meer over? Is het wel een wesp? Kan/moet ik dit ergens melden? Locatie was Riethorsterstraat.

(P.S. Misschien iets om aan te denken als u komende donderdag mag stemmen...)

Deel dit bericht!

Reacties

Erik Vos
20 mei 2019

Ja, ik zag m in de Watertuin. Waarschijnlijk een hoornaar. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Ze zijn net als andere wespen niet agressief. Gewoon laten vliegen.

Linda B.
30 mei 2019

Ik heb nog eens goed op internet gekeken, en we hebben het beest nog een paar keer gezien, maar een hoornaar lijkt gewoon meer op een uitvergrote wesp. Dus ook lang en smal en met een puntig uiteinde. Dit beest is meer een dikke rechthoek, zonder duidelijke punt onderaan. En de hoornaar glanst meer, de kleuren komen feller uit, maar dit beest was, vooral op z'n kop, behoorlijk behaard.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.