Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Onderzoek Hemelwaterafvoer, elke druppel telt!Naam: Nikki van Etten (23 jr.)
Studie:Hogeschool van Hall Larenstein
Onderzoek:Hemelwaterafvoer, elke druppel telt

     

De effecten van klimaatverandering zijn wereldwijd steeds duidelijker merkbaar. Deze effecten worden in stedelijke gebieden met alle bebouwde en verharde oppervlakken nog eens versterkt. Steden zijn meetbaar warmer dan omliggende gebieden en korte hevige regenbuien worden afgewisseld met steeds langere droge perioden. Dit heeft gevolgen voor de leefbaarheid in de stad; mensen krijgen steeds vaker te maken met wateroverlast en het ‘Urban Heat-Island effect’. Deze buien kunnen ons riool niet aan, met als gevolg de onder gelopen straten en soutterains. Als wij onze ogen openen en anders gaan kijken naar onze leefomgeving. Zullen we ontdekken dat het niet uitmaakt of je groot of klein woont, wel of geen tuin hebt, maar je altijd iets kan doen om jou leefomgeving waterproef te maken.

Mijn onderzoeksrapport bestaat uit een referentiestudie, waarin andere steden zijn onderzocht wat zij zoal doen om het probleem van wateroverlast aan te pakken. Vervolgens worden er enkele mogelijkheden voorgesteld die toepasbaar zijn in het Spijkerkwartier. 

Bent u nieuwsgierig wat u zelf wellicht kunt bijdragen, lees dan mijn rapport ‘Hemel water afvoer, elke druppel telt’.

Ditrapport is via de volgende link te bekijken.
 Rapport definitief elke druppel telt digitaal.pdf

Wilt u meer weten, vragen stellen of opmerkingen maken, kom dan woensdag 18 januari om 19.45 

In het kader van deze gedachte en de wil om van het Spijkerkwartier een duurzame en klimaatadaptieve wijk te maken zal er op 18 januari vanaf 19:45 een presentatie door ons worden gehouden over de betreffende onderzoeken: Gevelgroen, Fijnstof, Burgerparticipatie, Urban Beekeeping en natuurlijk Hemelwaterafvoer. 

Hier wordt dan ook onder de aanwezigen een regenton verloot, gratis bezorgd en gemonteerd ! In samenwerking met Intratuin Arnhem


Deel dit bericht!

Reacties

Maarten van Loon
14 januari 2017

Top! en hoop dat er veel gerealiseerd kan worden!