Woensdag 14 juni was het eindelijk zover, de vervolg editie van de kunstwandeling ‘Kunst op straat’ vond plaats. Met wederom Carel Lanters, beeldend kunstenaar en wijkbewoner, als gids. Nieuw deze keer was voorafgaand een ‘Meet en Greet’ met een jonge beeldend kunstenaar, Lucas Sloot. Hij vertelde uitgebreid over zijn beeldend onderzoek en zijn passie voor de openbare ruimte en zijn inspiratie vanuit straatmeubilair. Daarna gingen de 25 geïnteresseerden in de brandende zon op pad. Allereerst werd het kunstwerk ‘Mijn vader kweekt bloemkolen’ (2008) van Marcel Alberts aangedaan.
‘Mijn vader kweekt bloemkolen’ verwijst naar de vader van de natuurkundige Lorentz die bloemkolen kweekte op het terrein dat tegenwoordig Het Nieuwe Land heet. Op de zijgevel van nummer 8 is een grote bloemkoolachtige plant met wortels geschilderd in overwegend gele pasteltinten. Via een kunstzinnige interpretatie van de formule van Lorentz op een zijgevel in de Lombardstraat trok het gezelschap naar Thialf. Onderweg werden allerlei grote , kleine, onopvallende en opvallende werken in de openbare ruimte bekeken en besproken. Op Thialf werd het kunstwerk van Carien Poisonnier bewonderd. Het bestaat uit een aantal oude foto’s van Thialf (als ijsbaan én als zwembad) uit privé-verzamelingen die op tegels in de bestrating zijn aangebracht. Via het werk ‘Steigerende paarden’ van Ubbo Scheffer in de voortuin van het Stedelijk Gymnasium trok de stoet naar het werk ‘Samenkomst ‘van Ron van der Ven voor de Vrijzinnig Hervormde kerk in de Parkstraat. Per toevallig was er gelegenheid om ook de kerk van binnen te kunnen bekijken met zijn mooie glas in lood ramen uit het begin van de 20 ste eeuw die als inspiratie hebben gediend voor het net gerealiseerde graffiti werk op de gevels van de kerkuitgang aan de Kastanjelaan.
In de Lommerd stond heerlijk koud water klaar maar was er ook voor koffie en thee gezorgd met heerlijk gebak van Tom van Otterloo. Het was een verbindende afsluiting waarin nog gezellige nagepraat werd.
Deze wandeling werd georganiseerd door vijf studenten van het HAN (Hogeschool Arnhem-Nijmegen) Sparkcentre gevestigd in de DAZO in opdracht van wijkproject Spijkerkracht.