MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Gezocht: coöperatielid - ondernemer

  • 646 weergaven


SpijkerZwam realiseert deze zomer een kleinschalige productielocatie voor oesterzwammen geteelt op lokaal ingezameld koffiedik. Om ons team te versterken en de activiteiten verder te ontwikkelen zoeken we een collega coöperatielid (8-12 uur per week). 

Coöperatie SpijkerZwam U.A. is een spin-off van De Blauwe Wij(k) Economie in het Spijkerkwartier. Ons doel is om de lokale voedselketen met paddenstoelen op reststromen te ontwikkelen én een circulaire en inclusieve economie te bevorderen. Met de bouw van de pilotkwekerij in de loods van Dazo 125 nemen we een aanloop naar teelt op grotere schaal en aanverwante activiteiten zoals vervolgtoepassing van substraat en verwerking van oesterzwammen tot foodproducten. Hiermee hopen we op termijn werk en inkomen te verschaffen aan een team van stadslandbouwers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Voor de korte termijn is de planning dat we in oktober de eerste zwammen bij klanten in Arnhem bezorgen –waaronder bedrijfsrestaurants van de organisaties waar we koffiedik gaan ophalen.

Als coöperatielid investeer je met arbeid in de groei van de gezamenlijke onderneming. Je bent of wordt ondernemer en kunt met andere opdrachten/werkzaamheden in je inkomen voorzien. Net als wij zoek je voor een deel van de week afwisseling tussen werk met het hoofd en werk met je handen. Je woont in Arnhem of directe omgeving en wilt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een lokaal voedselsysteem. (Beginnende) interesse in fungi en toepassingsmogelijkheden is natuurlijk een basisvoorwaarde. Specifieke expertise komt goed van pas want onze keten kent veel facetten en biedt uitdagingen op uiteenlopende terreinen als (micro)biologie, levensmiddelentechnologie, klimaattechniek, marketing en financiën –om maar wat te noemen. Werkzaamheden stellen we in onderling overleg vast en omvatten in principe een mix van productie-activiteiten (koffiedik-inzameling, substraatbereiding, oogst), promotionele activiteiten (workshops, proeverijen, lezingen) en ontwikkeling.

Geïnteresseerd? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek via . Vermeld in je e-mail s.v.p. naam, woonplaats, telefoonnummer, de status van je ondernemersactiviteiten en je motivatie waarom je reageert. 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.