MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

De grote verkeersstroom, zonder snelheidsbegrenzingHallo Spijkerkwartier, is er een mogelijkheid om de stroom auto's door de Spijkerlaan > Kastanjelaan > Johan de Wittlaan, ect. te verminderen (fijnstofexplosie), maar ook de 30 km snelheid tot de rijders door te laten dringen? Want er staat een bordje aan het begin(!) van de Steenstraat, en aan de andere kant aan het begin (maar iets beter zichtbaar) op de Boulevard Heuvelink. Er wordt nergens verder herinnerd (zoals in de Burgemeesterswijk) dat het een 30 km-wijk is. Gewoon kleine bordjes, of natuurlijk een goed geplaatste snelheids-aanduiding met smiley.... Want zowel de verkeersstroom als hun snelheid (lekker gas, want het loopt naar beneden) is een doorn in mijn en anderen hun ogen.Is misschien een deel van een klimaatverbetering!

Veel mensen weten niet dat het 30 km is, maar ook al voel je dat al als je door de wijk rijdt, ze rijden gewoon harder. En de gemeente weet het, maar vindt schijnbordjes aan het begin van een grote wijk voldoende. Om het verkeer de vrije loop te laten gaan.

Wij willen gezond blijven in onze wijk, met hoge huizen, waar de smerige lucht slecht optrekt.

Maak het wat moeilijker, dan gaan ze misschien een andere route kiezen.

Vriendelijke groet,

Maarten van Loon


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.