MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

30km wijk

  • 921 weergaven
  • 2 reacties

  • Verbeteringen

Beste buurtbewoners,

Al jaren erger ik me eraan: motoren, jonge autorijders, enz. die lak eraan hebben of niet in de gaten hebben dat we in een 30km-wijk wonen. Er zijn zelfs buurtbewoners die het niet weten. Waarom staat er (vrijwel onzichtbaar, door de drukte) een 30km-bord aan het begin van de Steenstraat en de Boulevard Heuvelink (hier beter zichtbaar), maar wordt het niet herhaald in de hele wijk? In het Burgemeesterskwartier zie je die stickers en bordjes wel! "30km, bedankt!"

Dat zou in elk geval de twijfelaars helpen. Maar ook kunnen we mensen er dan aan houden.
Ik denk ook dat, als degenen die wel dan 30km willen rijden dat doen, de anderen dan ook 30km moeten rijden!

De Kastanjelaan zal voorlopig nog wel een sluiproute blijven voor de richting naar Presikhaaf; ik zie dat nog niet opgelost worden.

Hopelijk kan het na hier 35 jaar te hebben gewoond, dan eindelijk ophouden met dat scheuren.

Deel dit bericht!

Reacties

Jet de Bruijn
28 mei 2018

De gemeente Arnhem heeft via facebook gereageerd op dit bericht en wel als volgt: Hallo Spijkerkwartier,
Het gehele Spijkerkwartiergebied is 30 Km zone. Bij alle invalswegen staat een bord 30Km. Ook het bord bij de ingang Steenstraat is goed zichtbaar.
Herhalingsstickers worden niet door de gemeente geplaatst. In de Burgemeesterswijk zijn ze door de buurt zelf geplakt. Mogelijk in samenwerking met VVN.
In Arnhem zijn overigens alle wijken m.u.v. de doorgaande en verbindingswegen 30Km zone.

Kai Doornink
25 november 2018

Beste Maarten,

Ik werd onlangs geattendeerd op je bericht van mei jl.. Vanuit de werkgroep Verkeer is het initiatief opgepakt om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om doorgaand (sluip)verkeer in de wijk tegen te gaan of met bijv. een andere verkeerscirculatie te ontmoedigen.
We zitten nog in een verkennende fase en zijn daarvoor in gesprek met experts vanuit de Gemeente Arnhem. Als werkgroep zien we zeker wel mogelijkheden, maar net als bij het parkeerplan zal ook hiervoor weer nodig zijn dat we er als wijk de schouders er onder zetten om de plaatselijke politiek hiervoor in beweging te krijgen. Dit ivm het mogelijk aanpassen van rijrichtingen en optuigen van evt. benodigde regelgeving.

Zeker met de komst van de milieuzone (welke alternatieve route kiezen die roet-diesels?) goed om te zien dat dit vraagstuk breder leeft, ook vanuit de Spoorhoek hebben we signalen ontvangen om dit te onderzoeken. In december vindt het buurtonderzoek 'Spijkerpeil' plaats (mijnspijkerkwartier.nl/groep/spijkerpeil..., wellicht een goede kans om dit soort vraagstukken ook prominent op de agenda te krijgen. Daarnaast hebben we natuurlijk het buurtoverleg en zullen we ook vanuit de werkgroep kijken of/hoe we dit verder een vervolg kunnen gaan geven.
Overigens geldt dat ook voor je (erg herkenbare) opmerkingen over de 30km-limiet in onze wijk, bij genoeg animo/draagvlak lijkt me dat zeker iets om met de buurt samen op te pakken. Mocht je nog vragen en/of ideeën daarvoor hebben kun je ons uiteraard bereiken via .

Fijne zondag nog,
Kai (namens Werkgroep Verkeer Spijkerkwartier)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.