MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

AARDING Eenmalig en Belangrijk bericht

  • 1051 weergaven

  • Nieuws

14 juli 2019 Aan de bewoners van het Spijkerkwartier,
bericht van LIANDER (de netbeheerder) over de AARDING.

"Van oudsher leveren wij aarding op alle elektriciteitsaansluitingen in Arnhem en andere zogenaamde risico gebieden. Bij vervanging wordt dan ook de bestaande situatie hersteld. Bij alle nieuwe aansluitingen wordt alleen aarding geleverd als het net hiervoor geschikt is."

Ondergetekende is in gesprek met de firma Rijkaart die hierover een brief huis-aan-huis heeft bezorgd.

Wilt u meer weten over aarding: artikel over de aarding op wikipedia

Aanvulling
1 augustus 2019:
A. Vitens waterbedrijf is bezig met waterleidingen in de wijk. Door de netbeheerder en anderen werden deze gietijzeren waterleidingen in het verleden gebruikt voor het leveren van aarding.
B. De netbeheerder koppelt de aarde van het net - waar mogelijk - mee met de gietijzeren waterleiding in de straat. Bovendien verzorgt de netbeheerder goede aarding bij de laagspanningsverdeelkasten (grijze kasten op straat) en bij de transformatorhuisjes. Laagspanningskabels die uw stroomlevering verzorgen hebben in Arnhem een extra aardedraad, die in de eindsluiting verbonden wordt met de aarding bij u thuis.
C. Vitens verzorgt per brief informatie aan uw adres over de ontwikkelingen van de aardings-kwaliteit in uw omgeving. Ze hebben daarbij het installatiebedrijf BoPa opdracht gegeven om deze aarding voor u te meten, wat gratis gebeurt en waarbij u een aarding-rapport krijgt, welke u een advies geeft over te nemen acties.
D. Elke huiseigenaar is - ook in Arnhem - zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de elektrische installatie. Dat geldt ook voor de VEILIGHEID en dat is met de aarding altijd belangrijk. Buiten Arnhem is - onder normale omstandigheden - ook elke huiseigenaar verantwoordelijk voor de aarding.  
E. In Arnhem is in het verleden besloten dat de netbeheerder deze verantwoordelijkheid invult. Dat was besloten wegens relatief veel hoge zandgronden en bijgevolg hoge kosten per individuele aarding. In Arnhem is Liander uw netbeheerder.
F. De onderstaande foto toont een zogenaamde Aardvlag vanuit de meterkast-eindsluiting waarin de hoofdpatroon zit van uw installatie. Deze aardvlag is het punt waar - wanneer de erop aangesloten aarddraad zou zijn losgekoppeld - de aarding wordt aangeboden door de netbeheerder. Op deze aardvlag zou de aardingsweerstand voldoende laag behoren te zijn.
G. De firma Rijkaart is een zeer gewaardeerde firma in Arnhem. Zij staan u graag bij met het controleren op de veiligheid en het op een juiste en correcte wijze van aarden van uw huisinstallatie en zijn bovendien een gewaardeerde expert op het gebied van aarding en bliksembeveiliging.

Voor vragen kunt u met ondergetekende contact opnemen.

Mvg Egbert Bouwhuis

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.