Vlindertuin


De ingang van de Vlindertuin ligt In de bocht tussen de  Oude Klarendalseweg en de Bloemstraat. 

Al jaren lag hier een stukje grond min of meer braak. Ooit was het bestemd als hondenuitlaatveld, dat door de gemeente schoongemaakt werd. Toen de gemeente echter stopte met de schoonmaak van dit soort veldjes en er een opruimplicht voor hondenpoep kwam werd het niet meer schoongemaakt. Het gevolg was een vies stinkend veld, dat nog steeds gebruikt werd als uitlaatplaats voor honden, maar niet werd schoongemaakt door de gemeente.

Dat kan anders zo dacht een aantal omwonenden. Er werd overlegd tussen bewoners wat ze wel wilden en wat niet en zo kwam voor het eerst een vlindertuin ter sprake. Met hulp van twee studenten van Buro PoemansReesink Landschapsarchitectuur, een student van Hogeschool van Hall-Larenstein en bewoners is in 2016/2017 hard gewerkt aan het ontwerp van die vlindertuin in de Spoorhoek. 

De Vlindertuin is een 'gewone' tuin, maar met extra aandacht voor planten  die voedsel bieden aan vlinders en rupsen, met variatie in beplanting, voldoende warme, beschutte plekjes tegen de wind en regen en veilige plekjes waar vlinders kunnen overwinteren. 

Contactpersonen: Marscha Beemsterboer, Eddie van Sitteren en Wim Berentsen. 

Werkgroep Spoorhoek, Maggie Ruitenberg.