Spoortuin


De Spoortuin ligt aan de kruising van de Tuinstraat en de Lange Uitweg.

Een open tuin met veel vaste bloeiende planten en enkele kleine bloesembomen. Van maart tot oktober staat er altijd wel iets in bloei waardoor insecten, vlinders en vogels naar de tuin worden gelokt. Tussen alle bebouwing is het een opvallend rustig en groen plekje.

Van 1901 tot 1959 stond op deze plaats Openbare school 12 voor lager Onderwijs. In 1985 is de buurt gerenoveerd en is er een kinderspeelplaatsje aangelegd. Toen dit in onbruik raakte heeft een groep bewoners in 1998, samen met opbouwwerk en de gemeente, deze bloementuin aangelegd. Enkele vaste vrijwilligers onderhouden de tuin en verwijderen ook het zwerfvuil.

In de tuin bevinden zich naast drie banken ook twee zwerfkeien, die weliswaar stenig zijn, maar de tuin een speels karakter geven en waar kinderen graag op spelen. In de loop van de tijd is de tuin uitgebreid met een groenstrookje naast de flat, een bordestuin en een groenstrook in de Tuinstraat. In 2010 zijn enkele aangrenzende schuurdaken met vetplanten bekleed.
De betrokkenheid en sociale controle van de omgeving is groot, omdat de aanwonenden er dicht op wonen. Ouderen uit de aangrenzende Tuinflat maken graag een loopje door de tuin.

contactpersoon: lia verborg
Vrijwilliger worden? Mail naar: