Gisteren (29 mei) heeft Bob Roelofs het tweede hotel geopend! Bob heeft de laatste wormen van de wormencolonie in het hotel geplaatst. Bob Roelofs is wethouder met o.a. de portefeuille openbare ruimte en afval.
Jens en Jet zijn de hoteleigenaren en zij gaan er samen met de wormencommunity (rond de 15 huishoudens) voor zorgen dat er flink wat groente- en fruitafval wordt omgezet in compost. Deze compost kan in de Bestedelingentuin direct weer gebruikt worden om de aangelegde groentetuin van voeding te voorzien, een perfecte kringloop.
Met de wijkbewoners en andere genodigden hebben we een lekker glaasje Mezcal gedronken, Een toepasselijk drankje uit Mexico met een worm onderin. Deze fles is nog lang niet leeg, dus het zal een traditie worden om bij ieder gerealiseerd hotel samen het glas te heffen!
De volgende gelegenheid om te proosten doet zich alweer vrij snel voor. Het derde hotel komt te staan in het Emmaplantsoen en het vierde hotel in de Prins Hendrikstraat. Het doel is om deze hotels al voor de zomervakantie op hun plek te zetten.
We gaan deze hotels zelf bouwen. Inmiddels hebben we veel expertise opgebouwd en daarnaast krijgen we ook nog begeleiding van een wormencoach uit Amsterdam. De bouw realiseren we met een aantal vrijwilligers, daarnaast bekijkt het Buurtbaanbureau van de Blauwe Wijk Economie of we twee mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen inzetten.
Met de gemeente hebben we afgesproken dat we samen gaan onderzoeken hoe we nog meer hotels kunnen bouwen in de toekomst en de continuiteit van dit mooie project kunnen waarborgen. De gemeente draagt nu ook al financieel bij aan Circulair Spijkerkwartier, maar ze lijken bereid om opnieuw budget vrij te maken zodat dit project verder kan doorgroeien, mogelijk zelfs in meerdere wijken van Arnhem.
Uiteraard houden wij jullie op de hoogte.
Een zonnige groet van het CS team wormenhotels!
Circulair Spijkerkwartier wordt mede mogelijk gemaakt door De Blauwe Wij(k) Economie