Broodje “shoarma” van onze eigen geteelde Oesterzwammen
Momenteel gaat de productie van onze oesterzwammen erg goed!
We hebben dan ook voldoende om jullie te inspireren voor een heerlijk avondmaal :)
De oesterzwammen verkopen wij vanuit Dazo en zijn:
250 gram € 3,65
500 gram € 6,95
Je kan je bestelling mailen naar of bellen met 06-48365266
Om jullie te motiveren bezorgen we de oesterzwammen in het Spijkerkwartier aan huis! Elke middag tussen 16:00 en 18:00 zullen we een ronde doen. Dus als je het bezorgd wil hebben graag aangeven welke dag, de hoeveelheid, en het adres uiteraard. Wil je het komen ophalen bij Dazo dan kan dat ook uiteraard. Wel graag aangeven hoeveel je wil en hoe laat je ongeveer langskomt.
Eet smakelijk!
Team Spijkerzwam
Benodigdheden:
500 gr Oesterzwammen (in stukjes gescheurd)
Shoarma kruiden
Pitabroodjes
Halve rode Biet
1 - 2 eetlepels rode wijnazijn
Halve komkommer
3 - 4 eetlepels yoghurt
1 Knoflookteen.
1-2 eetlepel Mayonaise
Sla
Boter
Olijfolie
Shiracha saus (pittige saus)
Zet de oven aan op 170 graden. Rasp de knoflook fijn en voeg de mayonaise met wat peper en zout toe en zet opzij. Rasp vervolgens een halve komkommer en wring er het overtollige vocht uit. Voeg de yoghurt toe aan de komkommer zet opzij. Snijd de bietjes in zo dun mogelijke plakjes (als je deze hebt gebruik een mandoline), maar je kunt ook ‘lucifers’ snijden van de bietjes. Leg deze in een bakje en voeg een eetlepel rode wijnazijn toe, of iets meer als je het wat zuurder wilt hebben. Maak de pitabroodjes vochtig leg ze in de oven. Bak de stukjes oesterzwam met wat olijfolie en voeg er wat boter bij om ze lekker knapperig te maken.
Snijdt het pitabroodje open. Smeer één helft in met de knoflookmayonaise en als je het lekker vindt de andere helft met Shiracha. Leg een blaadje sla in het broodje en beleg deze met de ingelegde bietjes. Voeg de shoarma toe en een lepel van de komkommer-yoghurt.
Eet smakelijk.
NB de hoeveelheden zijn naar smaak en geen vaste meeteenheden, doe wat je lekker vindt.