Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Vacature Social Enterprise Developer (m/v)Jij hebt, Jij bent, Jij vindt het leuk...

  • minimaal 3 jaar ervaring als (sociaal) ondernemer
  • aantoonbare affiniteit met sociaal ondernemerschap en/of duurzame wijkinitiatieven
  • een doener die stappen zet en zo nodig bijstelt om resultaat te bereiken
  • om samen verdienmodellen te onwikkelen en werkgelegenheid te creëren
  • een ondersteunende coach die mensen vanuit hun kracht begeleidt
  • om als makelaar te fungeren tussen mensen onderling, het gedachtengoed van DeBlauweWijkEconomie en kansen in de wijk
  • goed in het bouwen van een team
  • zakelijk, hands-on, resultaatgericht, verbindend, sociaal en communicatief
  • bedrijfseconomische, fiscale en arbeidsrechtelijke kennis (pré)


DeBlauweWijkEconomie in het Spijkerkwartier (Arnhem) zoekt per direct een allround Social Enterprise Developer die aspirant ondernemers begeleidt op hun weg naar succesvol sociaal en duurzaam ondernemerschap. Daarbij draag je bij aan de verdere ontwikkeling van de organisatie.

In de afgelopen 2 jaar heeft DeBlauweWijkEconomie allerlei voorbereidingen getroffen om een wijkeconomie te ontwikkelen onder andere door de energie, wensen en behoeften van haar bewoners te combineren met de mogelijkheden en krachten in de wijk.

Hierdoor hebben we in het afgelopen jaar met hulp van organisaties als Alliander, Gemeente Arnhem, HAN, UWV en Van Hall Larenstein kunnen experimenteren met kansrijke initiatieven zoals BuurtGroenBedrijf, een Circulaire Bakkerij, het Collectiefwijkhotel Spijkerbed en Spijkerenergie.

Om wijkbewoners te helpen in het formuleren van hun droombaan wordt de talenttraining 'Aan in je Baan' aangeboden. Momenteel volgt een groep van 18 buurtbewoners de training. Medio juli wordt deze afgerond met een business case. In totaal wordt de talenttraining dit jaar drie keer gegeven.

De belangrijkste opdracht in deze avontuurlijke functie is het uitrollen van de business cases uit de training naar levensvatbare social enterprises binnen DeBlauweWijkEconomie. Jij doet dit door samenwerking, praktisch handelen en door strategische kennis en inzichten te delen.

De Social Enterprise Developer die wij zoeken, coacht de aspirant ondernemer, waarvan sommigen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, met als doel het daadwerkelijk opstarten van de social enterprise. Vanuit het gedachtengoed van DeBlauweWijkEconomie betrek je hierbij personen en organisaties uit de 4 domeinen (burger, overheid, bedrijfsleven en onderwijs).

Dit vraagt om het slim benutten van kansen, het combineren van initiatieven en onderlinge ervaringen en het handig aansluiten op ontwikkelingen in de wijk en samenleving. Naast doekracht, zakelijk inzicht en ondernemerskwaliteiten is de Social Enterprise Developer in staat om verbinding te leggen in de samenwerking op bestuurlijk niveau.

DeBlauweWijkEconomie biedt
# een geweldige leerervaring met het toepassen van de nieuwe methodiek van DeBlauweWijkEconomie. Hierin staat de mens centraal binnen de sociale, culturele en financiële aspecten in de wijk waarin wordt gewoond gewerkt en geleefd .


# de ruimte tot zakelijke en persoonlijke ontwikkeling in een experimentele omgeving met mensen in diverse fasen van hun leven bij wie respect en waardering de stimulans geeft richting succes. Je werkt hierbij samen met het DeBlauweWijkEconomie team en betrokken partners.

# een vergoeding passend bij de filosofie van DeBlauweWijkEconomie. Het beschikbare budget is 4000,- bruto per maand (36 uur). Dit komt overeen met 40,- per uur. Bedragen zijn inclusief btw.

De opdracht is voor 2 jaar, 3 dagen in de week. Na 3 maanden wordt - op basis van de potentie van de business cases en de betrokken partners - de opdracht verder ingekleurd en gedefinieerd. De startdatum is medio juli 2016.


Contact
Voor verdere informatie en/of het toesturen van een korte motivatie en cv
DeBlauweWijkEconomie
Carina Wiegman
cewiegman@hotmail.com
06 11 381 559 (dinsdag-, woensdag-, donderdagochtend 10.00-12.00)

Bekijk ook de Facebookpagina om meer te lezen over DBWE.

Deel dit bericht!

Reacties

Rudolf Beijerman
16 juli 2016

Als ik toch eens veel jonger was....!? Veel succes!