Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Urban Beekeeping
Naam:          Paul Keulen (24 jr.)

Studie:         Hogeschool van Hall Larenstein

Onderzoek: Urban Beekeeping

 

“If the bee disappeared off the surface of the globethen man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man.” 

We kunnen stellen dat het enorm slecht gaat met onze bijenpopulatie. Niet alleen in Nederland, als we kijken naar de wereldwijde bijenstand kan men concluderen dat deze drastisch achteruit gaat. Moet de mens zich zorgen maken om het feit dat het zo slecht gaat met de bijen?

 

Als we de beste heer Einstein mogen geloven moeten we ons wel degelijk zorgen maken! Einstein beweerd zelfs dat het menselijk leven maximaal vier jaar kan voorzetten bij het uitsterven van bijen. Het is mede hierdoor van groot belang dat wij, als bewoners van de stad, een steentje bijdragen aan het vormen van een leefbaar klimaat voor de bijen in de stad. 

Mijn onderzoeksrapport bestaat uit een referentiestudie, waarin andere steden worden geanalyseerd op methoden om een zo optimaal leefklimaat voor de bijen te creëren. Vervolgens worden er enkele mogelijkheden voorgesteld die toepasbaar zijn in het Spijkerkwartier. 

Bent u nieuwsgierig wat u zelf wellicht kunt bijdragenof waarom de bijen zo belangrijk zijn, lees dan mijn rapport ‘UrbanBeekeeping’.


Dit rapport is via de volgende link te bekijken. 

Inhoud referentie 2016 (1).pdf

Wilt u meer weten, vragen stellen of opmerkingen maken, kom dan woensdag 18 januari om 19.45 naar de Lommerd. Deze avond word een presentatie gehouden over de betreffende onderzoeken: Gevelgroen, Fijnstof, Participatie, Wateroverlast en natuurlijk Urban Beekeeping.