MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Toekomstbestendig groen in het Spijkerkwartier

  • 3428 weergaven
  • 3 reacties


18 januari Presentatie Groenvoorziening

In het Spijkerkwartier wordt innovatief gewerkt aan een mooie en duurzame wijk. Studenten van Van Hall Larenstein hebben een onderzoek uitgevoerd naar  het openbaar groen in het Spijkerkwartier en de mogelijkheden om het groen in de wijk toekomstbestendig in te richten. Gedurende een half jaar werkten een vijftal studenten in nauw contact samen met buurtbewoners. De plannen zijn hierdoor   afgestemd op de  mogelijkheden en wensen van de buurtbewoners. Tijdens de informatieavond zullen de studenten hun resultaten en adviezen presenteren en is er ruimte om mee te denken. 

Allerhande tips passeren de revue en er wordt in het bijzonder stilgestaan bij de presentatie van de studenten met de volgende onderwerpen: fijnstof, wateroverlast, gevelgroen, stadsimker en participatie.  

Als bewoner (en andere geïnteresseerden zijn natuurlijk net zo welkom) kom je meer te weten over het Spijkerkwartier en de inrichtingsmogelijkheden voor natuurlijke elementen. Met het nauwe contact tussen studenten, school en buurtbewoners ontstaat meer draagkracht omdat plannen kunnen worden afgestemd op lokale wensen. Bovendien kun je als bewoner ook al direct aan de slag in de eigen tuin; denk aan de mogelijkheden van een geveltuin en het opvangen van regenwater.

 Onder de aanwezige bezoekers zal een regenton (waarde € 80,-) worden verloot!

Dus wilt u meer weten over innovatieve ‘groene’ oplossingen in het Spijkerkwartier en wilt u leren wat u zelf kunt doen voor een duurzame toekomst? Kom dan op woensdag 18 januari naar de Lommerd vanaf 19:30. Start presentatie om 20:00. 


Deel dit bericht!

Reacties

Egbert Bouwhuis
7 januari 2017

Duurzaam groen zoals het heurt, met als geheim dat het fleurt.
En vergeet de rest niet ook te inspireren, Arnhem werd ook steeds 'groener'. Maar ja, groen moet je niet alleen willen; nee meer en dan vooral doen. Wij zijn allen groen, wie is er niet duurzaam? Genieten heurt daar ook bij, is dit Yoga? Volgend jaar: minder kerstbomen svp. Svp? Oui, s'il vous plaît! Als u dat wilt. En waarom, omdat kerstbomen wel lekker ruiken, maar neem dan bij toeval liever een keer een tak mee uit het bos, en gebruik eens een mes met een houtje. Bewaar de tak voor de dennegeur. Laten we een lichtjesoptocht houden op eerste kerstavond, weer of geen weer. Eindigt in de Lommerd alwaar een 'groene' lichtviering, met preek dat vooral in de duisternis het licht schijnt. En bij koude men de warmte voelt. Het is allemaal energie. Is dat een ideetje?

Karolien
11 januari 2017

Intratuin Presikhaaf zal in het kader van samenwerking met ons in het Spijkerkwartier, de Regenton sponsoren! Komen jullie ook?

Karolien
11 januari 2017

Intratuin Presikhaaf is sponsor van de regenton!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.