Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Spijkerkwartier klimaatadaptief, hoe ziet dat eruit?Woensdag 5 juli, starttijd 18.30, in de Lommerd, Spijkerstraat 185.

Hoe ziet het Spijkerkwartier eruit in 2030 als het een wijk is die zo veel mogelijk haar eigen energie opwekt en voorbereidt is op de klimaatverandering? Dat was de vraag die in november 2016 gesteld werd aan studenten van de master Climate- Responsive Planning and Design van de Wageningen Universiteit. Vierentwintig studenten hebben in vijf teams deze vraag beantwoord en zijn met verrassende resultaten gekomen.

Woensdag 5 juli zal Associate Professor Sanda Lenzholzer van de Landscape Architecture Group, Wageningen Universiteit, de resultaten presenteren. Duidelijk is geworden dat alleen inzetten op het opwekken van lokale duurzame energie niet voldoende is. Er zal meer moeten gebeuren, veel meer. Sanda neemt u mee in de potentiële oplossingen die forse impact zullen hebben op de bebouwing en de openbare ruimte.


Na de presentatie willen we graag van u als professional en/of als buurtbewoner horen wat u van de getoonde oplossingen vindt. Spreken de beelden u aan? Inspireren ze u om zelf stappen te zetten naar energieneutraal en klimaatbestendig? Via een live enquête zullen we uw mening vragen. Neemt u hiervoor uw smartphone of tablet mee. 


Start inloop 18.30 uur: Krijg een beeld van een energieneutraal en klimaatbestendig Spijkerkwartier door de foto’s uit 2016 te vergelijken met een kijk op de toekomst van 2030 uur onder het genot van soep en broodjes.

Start programma 19.00 uur:

  • Opening van de avond door Patrick Hoogenbosch namens Spijkerenergie.
  • Presentatie door Sanda Lenzholzer getiteld “Klimaatbestendig Spijkerkwartier”. Hoe kan het stadsklimaat en de energiestromen beïnvloed worden in de realisatie naar een energie neutrale en klimaatbestendige buurt?
  • Wat vindt u ervan; geef uw mening via de live enquête.
  • Krijg adviezen over wat u nu al zelf kan doen
  • Verwachte eindtijd 21.00 uur.

Voor deelname aan deze inspirerende avond is aanmelden noodzakelijk. Wilt u deelnemen stuurt u dan een email naar met daarin uw naam, namens welke organisatie u komt en/of uit welke buurt u komt. Het aantal plaatsen is beperkt.


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.