Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Spijkerbed. Stel je eens voor ...De geheimen van het Spijkerkwartier

Het Spijkerkwartier is een prachtige 19e eeuwse wijk op vijf minuten lopen van de Arnhemse binnenstad. De statige, monumentale panden stralen weer de oorspronkelijke stijl en rijkdom uit maar de buurt heeft ook heel andere tijden gekend. In de jaren '70 van de vorige eeuw stond de wijk landelijk bekend als een berucht prostitutiegebied.

Vandaag de dag is de wijk niet alleen mooi en groen, - maar liefst negen openbare tuinen sieren Spijkerkwartier en Spoorhoek! -, maar tegelijkertijd bruist, prikkelt en verrast ze. Als een mysterieuze oude dame geeft ze haar vele geheimen maar mondjesmaat prijs. Al kuierend door de straten word je vanzelf nieuwsgierig naar wie er achter die statige voordeuren mag wonen. Kunstenaars, studenten en ondernemers uit diverse windstreken verlenen de wijk een levendig karakter met volop mogelijkheden om jezelf te vermaken! Spijkerbuurters zijn trots op hun mooie, historische wijk en delen dat graag met anderen.

Drie jaar geleden hebben bewoners van de wijk daarom het plan Spijkerbed ontwikkeld. Spijkerbed stelt gasten in de gelegenheid om als tijdelijke buurtbewoner een of meerdere dagen in het Spijkerkwartier te verblijven en zo haar geheimen te ontrafelen. Spijkerbed biedt de Arnhem bezoekende gast een unieke en onvergetelijke ervaring met een voor iedere bezoeker op maat gesneden arrangement. De gast maakt zijn persoonlijke wensen kenbaar. Spijkerbed stelt op basis van die wensen een arrangement samen maar hoe dat er precies uitziet, ontdekt men pas gaandeweg het verblijf.

Slapen, ontbijten, lunchen, dineren, service en vermaak worden volledig verzorgd door de buurtbewoners zelf. Het gastenadres , waar de gast steevast een warm welkom wacht, blijft bij voorbeeld tot op het laatste moment geheim. Heeft de gast ervoor gekozen om het diner bij buurtbewoners te gebruiken dan wordt ook dat adres pas prijsgegeven als het nodig is. Overigens kan de gast ook kiezen te gaan eten bij een van de vele horecagelegenheden in de buurt of - eventueel met andere gasten - te koken onder begeleiding van een professionele kok.
Naast eten en slapen heeft Spijkerbed een keur aan verassende activiteiten voor de bezoeker in petto zoals een nachtelijke ghost tour, atelierbezoek, een speeltuinwandeling , een persoonlijke rondleiding door enthousiaste buurtbewoners, een verhaaltje voor het slapen gaan of een privé concert.Ten slotte biedt Spijkerbed de gast ook extra service in de vorm van Valet parking , fietsverhuur en toeristische informatie op ieder gebied.

Er is de Spijkerbuurters veel aan gelegen om het hun gasten naar de zin te maken zodat die warme herinneringen bewaren aan een bijzonder verblijf in het roemruchte, geheimzinnige en altijd verrassende Spijkerkwartier.

Wat vind je van dit idee? Heb je tips, advies, aanvullingen, laat hieronder een reactie achter.

Deel dit bericht!

Reacties

Marike Brüggemann
23 juni 2015

Inspirerend en uitnodigend. Wie zou na het lezen van dit stuk nou niet zijn koffers willen pakken?