Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Spijkerbed: even wonen in het SpijkerkwartierOver project Spijkerbed:

Sinds het begin van deze zomer zijn wij, een zestal bewoners bezig om onder de noemer van
“DeBlauweWijkEconomie“ een gastenproject in het Spijkerkwartier op te zetten. Onder de titel Spijkerbed willen wij bezoekers in de gelegenheid stellen om als tijdelijke buurtbewoner in het Spijkerkwartier te verblijven. Dat kan op één of op meerdere dagen worden gerealiseerd.
Zelf zijn we enthousiaste bewoners van het Spijkerkwartier. We wonen hier met veel plezier en delen ons enthousiasme voor onze mooie wijk graag met de Arnhem bezoekende medemens en met elkaar.

In het weekeinde van 10 en 11 oktober hebben we een eerste pilot gehouden.
Hoewel onze plannen nog in ontwikkeling zijn, wilden we graag zelf meemaken of ons idee bij gasten aan zou kunnen slaan. Tegelijkertijd wilden we kijken of ons initiatief de potentie in zich heeft om uit te groeien tot een volwaardig wijkbedrijf.
We hebben daarom zes
“proefgasten” uitgenodigd.
Deze zes proefgasten zijn bij drie bewoners van de Spijkerbuurt ondergebracht en we hebben een Spijkerarrangement voor hen samengesteld.
De basis van het arrangement is een goed bed, een schone kamer met badkamer, een lekker (streekgericht) ontbijt en een attentie. Daarnaast konden de gasten vooraf hun persoonlijke wensen kenbaar maken. Met die wensen als uitgangspunt heeft Spijkerbed vervolgens een arrangement op maat samengesteld. Hoe dat er precies uitzag, ontdekten onze gasten pas gaandeweg het verblijf. Het logeeradres was voor hen dus van te voren een verrassing, net zoals de precieze invulling van de extra wensen van de gast.

Het unieke van Spijkerbed is dat een flink aantal buurtgenoten mee heeft geholpen om het de gasten naar de zin te maken. Hun wensen werden gecombineerd met wat de wijkbewoners letterlijk en figuurlijk 'in huis hebben'.

Om je een idee te geven: logeren in een hemelbed, ontbijten tussen de werken van Kunst op de Koffie, lunchen in een tuinhuis, en een kunst- en tuinenroute, dineren bij weer een andere Spijkerkwartierder, een avondtour van een wijkgenoot vol persoonlijke herinneringen aan de wijk…

Zoals één van de proefgasten zei: “Het weekeinde Spijkerbed was geweldig. Ik was onvoorbereid en ben geweldig verrast. Het mooiste was onderdeel te zijn van een gemeenschap die allerlei initiatieven onderneemt om vanuit de bewoners zelf een echte gemeenschap te creëren. Het meest aansprekende vond ik het enthousiasme en de warmte van de betrokken wijkbewoners, de geweldige slaapaccommodatie, het fantastische eten, deels uit eigen moestuin. Ik had veel minder verwacht dan er werd geboden” ...
...Veel meer willen we in dit stadium nog niet prijsgeven...

Voor deze pilot heeft een aantal ondernemers uit de Steenstraat een donatie gedaan. Onze grote dank voor hun medewerking gaat uit naar: bakkerij Ten Hoopen voor het kosteloos leveren van alle ontbijtbroodjes, groenteboer Derkzen voor het afstaan van zijn appels en sinaasappels, kaashandel 't Zuivelhoekje voor (de korting op) de kazen, de Estafette voor de thee, vleeswaren, eieren, vruchtensappen en de flageolets en (karne)melk, wijnhandel Yves Boode voor de wijnen en IJssalon Trio voor het ijs, de sausjes en de Italiaanse koekjes!

Nieuwsgierig geworden? Lees hier op mijnspijkerkwartier.nl meer over dit initiatief of stuur een berichtje naar: bureauspijkerbed@gmail.com