Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Op weg naar een aardgasvrij Spijkerkwartier / Informatieavonden 2019Beste buurtgenoten,

 

Tijdens een informatieavond in de Lommerd afgelopen3 oktober, hebben we met elkaar gesproken over de veranderingen die op onze wijk afkomen met betrekking tot een aardgasvrije toekomst. Het verslag van deze bijeenkomst hebben we al eerder via deze website gedeeld. Vanuit de bewonersgroep energie willen we in 2019, mede in reactie op de vragen op 3 oktober zijn gesteld, een aantal  informatieavonden organiseren. Wij gaan per bijeenkomst dan in op specifieke onderwerpen, zoals: 

       Welke technieken zijn en komen er beschikbaar als alternatief voor aardgas?

       Wat kunt u nu, of overmorgen of later doen om u voor te bereiden op een
        toekomst zonder aardgas? 

       Welke alternatieven zijn het meest geschikt voor het Spijkerkwartier?

       Hoe kan de overgang naar een aardgasvrij huishouden het beste worden gefinancierd?

 Ook willen we graag goede voorbeelden of nieuwe informatie met elkaar delen. Zodat niet iedereen het wiel zelf hoeft uit te vinden hoe een woning aardgasvrij kan worden gemaakt. 

 Doet u mee met de organisatie van een of meerinformatieavonden? Of heeft u suggesties voor onderwerpen die tijdens eeninformatieavond aan de orde moeten komen? We horen graag van u via spijkerenergie@gmail.com

 Vriendelijke groet,

namens de bewonersgroep Wijk van de Toekomst Spijkerenergie

Patrick Hoogenbosch

Herman Deelen

Deel dit bericht!

Reacties

Egbert Bouwhuis
3 december 2018

Wat mij steeds verbaast in de discussie energietransitie, is dat ieder huis maar van het gas af moet.
Maar we hebben een prachtig, goedwerkend, fijnvertakt gasnetwerk in de grond liggen, met aansluitingen in bijna ieder huis.
Laten we in vredesnaam dit mooie gasnet nuttig inzetten door er H2, biogas, houtgas, of een ander gasvormige energiedrager mee te distribueren. Het gasnet laten wegrotten of opgraven lijkt me niet heel nuttig.

Maarten van Loon
3 december 2018

Goed idee Egbert! Dat is wel nuttig, maar reduceert het wel de CO2 genoeg?

Herman Deelen
3 december 2018

Hoi Egbert, dat is oa wat we op het oog hebben in het eerste punt in het bericht! Daar horen de door jou genoemde zaken zeker bij!

Egbert Bouwhuis
3 december 2018

Okee mooi, dank. Onze industrie stapt momenteel over op hoogcalorisch gas, uit Rusland. Ik ben niet bang voor de russen, zolang hun gas een gunstige prijs heeft. En hier zijn de stookkosten bijzonder laag, want ik ben een A-label bewoner.