Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Onderzoek FijnstofMijn naam is Anouk Brouwer, 23 jaar en student op Hogeschool van Hall Larenstein in Velp. Ik zit nu in mijn 3de leerjaar waar ik gekozen heb voor de major Management Buitenruimte.

Dit half jaar onderzoeken wij het Spijkerkwartier. Binnen de afgelopen periode hebben wij onze eigen referentiestudie, visie op onze droomwijk en groenstructuurplan gemaakt. Mijn gekozen thema voor de referentiestudie is: Fijnstof. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat veel mensen hier geen weet van hebben en niet weten hoe schadelijk dit is voor de gezondheid.

Daarnaast is het Spijkerkwartier een wijk wat veel te maken heeft met luchtvervuiling! In mijn rapport is er onderzocht wat fijnstof is, wat het voor schade aanricht, hoe we het kunnen oplossen en in welke mogelijke vormen het opgelost kan worden.

Lijkt u het interessant om hier meer over te weten te komen, lees dan vooral mijn rapport!


Dit rapport is via onderstaande link te bekijken.

https://docs.google.com/uc?id=0B9O_SNEP7skOUW1SSDdHdENHM3c&export=download


Deel dit bericht!

Reacties

Willem van Gent
10 december 2016

Nikki,
mooi rapport met leuke oplossingen.
vraagje: heeft de pinus nigra ook nadelen zoals bijv harsverlies?

Nikki van Etten
10 januari 2017

Beste Willem, excuus voor de late reactie. Maar na één maand dan toch eindelijk reactie. Het is inderdaad waar dat een Pinus nigra harsverlies kan hebben, dit is wel alleen het geval wanneer er een beschadiging op de boom zit. Verder is het een uitstekende boom voor het opvangen van fijnstof zoals ook in het rapport te lezen is.