Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Onderzoek Burgerparticipatie!Hallo allemaal, 

Mijn naam is Sjoerd Wiltjer en ik ben 19 jaar oud. Momenteel studeer ik in het derde jaar aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Ik doe de opleidingTuin- en Landschapsinrichting en de afstudeerrichting ManagementBuitenruimte. 

Dit half jaar onderzoeken wij het groen in het Spijkerkwartier. Binnen de afgelopen periode hebben wij onze eigen referentiestudie, visie op onze droomwijk en groenstructuurplan gemaakt. Mijn gekozen thema voor dereferentiestudie is: burgerparticipatie! 

Het Spijkerkwartier is een buurt met vele enthousiaste bewoners die actiefbij willen dragen aan een leefbare, duurzame wijk.  Een van de initiatieven dat nu op haalbaarheid onderzocht wordt is het Buurtgroenbedrijf. Het Buurtgroenbedrijf wil oa graag het openbaar groen in de wijk gaan onderhouden. Het was interessantom uit te zoeken op welk niveau het Buurtgroenbedrijf kan participeren. Tijdenshet onderzoek is gebleken dat het Spijkerkwartier veel kan leren van anderewijken met dezelfde doelen. Wilt u weten wat precies? En bent u benieuwd naar mijn groenstructuurplan van het Spijkerkwartier met betrekking tot burgerparticipatie? 

 Lees gerust het rapport!  170119 Rapport Groenstructuurplan Sjoerd definitief.pdf

Wilt u meer weten, vragen stellen of opmerkingen maken kom dan woensdag 18 januari om 19.45 naar de Lommerd. Daar geef ik het mijn collega studenten een korte presentatie over onze onderzoeken.

Deel dit bericht!

Reacties

Egbert Bouwhuis
3 januari 2017

Sjoerd de grens tussen Spoorhoek en Spijkerbuurt is niet de Van Muijlwijkstraat, maar de Steenstraat. Kun je dat nog aanpassen?