Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Na dromen vooral doenIn een heerlijk voorjaarszonnetje is het genieten op het bankje voor de Lommerd. Het is iets over tweeën als Jan de ruim twintig deelnemers welkom heet. Ik ben weer blij verrast door deze mooie opkomst, zeker omdat een aantal deelnemers had laten weten vandaag verhinderd te zijn. Fijn was het om in hun mailtjes te lezen dat zij het jammer vinden dat ze niet kunnen komen maar er zeker de volgende keer weer bij willen zijn.

Jan nodigt iedereen uit kennis te maken met iemand die je nog niet kent. Vraag eens naar de droom van je buurman/vrouw. Tien minuten blijken veel te kort want iedereen wil graag doorpraten. Wat blijkt er veel mogelijk als we onze dromen gaan delen. Samen ideeën ontwikkelen tot kansen in onze buurt door gebruik te maken van wat er al is, dat is waar DeBlauweWijkEconomie voor staat. Samen staat dan voor dat iedereen mee mag en kan doen maar ook dat wij als buurbewoners dit in samenwerking doen met bedrijven, kennisinstellingen en de overheid.

Marco vertelt over zijn droom om het groenonderhoud in de wijk te gaan doen, waarbij hij jongeren het vak van hovenier leert. Een droom die aanspreekt want iedereen heeft hier wel een beeld bij en geeft suggesties, bijvoorbeeld van prullenbakken kunstobjecten maken, die uitnodigen om er vuil in te gooien . Zo wordt het idee een echte kans. Als we klein beginnen met onderhoud van bijvoorbeeld een nieuw stuk verticaal groen dan kunnen we daarna opschalen. Sander, werkzaam bij Volkshuisvesting geeft aan dat hij hier graag aan meewerkt.

Bij het plenaire gedeelte van de ideeënsessie hebben verschillende mensen weer mooie ideeën geopperd die aansloten bij hun passie en ook betekenis hebben voor de wijk. Zo wil Sietske graag een workshophuis beginnen waar verschillende mensen workshops kunnen geven en kennis kunnen delen over hoe je als mens weer bewuster met jezelf, je omgeving en met de natuur omgaat. Egbert wil graag dat mensen bewust worden van het stroomgebruik en de bron van stroom (bijv zon- en windenergie) koppelen aan het stroomverbruik via een kunstproject waar letterlijk zichtbaar wordt wat de wisselwerking is tussen het gebruik en de bron. Linda wil graag een wereldkeuken beginnen waar mensen elkaar weer ontmoeten, participeren en bewust worden van hun eten. Eten maken van groente en planten die in de wijk geweekt worden en kinderen leren koken.

Alle inbrengers zijn erg gemotiveerd om hun ideeën verder te brengen. In samenhang met eerdere gebrachte ideeën gaan we de mogelijkheden ontdekken door samen met elkaar uit te proberen en ideeën aan elkaar te verbinden.

Lees hier de droom over het Groenonderhoudsbedrijf in het Spijkerkwartier en hier over de droom Spijkerbed (werktitel De Reizende Herberg).

Heb je een tip, een aanvulling op een van de ideeën of wil meehelpen het idee te ontwikkelen of wil je gewoon laten weten dat je het een goed idee vindt. Laat dan een reactie achter op mijnspijkerkwartier of mail voor een afspraak om verder te praten over jouw idee.

27 mei is de volgende algemene sessie, waarin we gezamenlijk verder gaan in het realiseren van de ideeën. Nieuwe deelnemers zijn hier ook weer welkom. Dus weet je iemand die het leuk zou vinden DeBlauweWijkEconomie te versterken nodig hem/haar dan uit.

Deel dit bericht!