Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Let op! Mail ongewenst in SPAMDe mailberichten die door mijnspijkerkwartier automatisch verstuurd worden blijken bij een aantal buurtgenoten in de SPAM terecht te komen. Het is natuurlijk jammer als je mailberichten mist. Het antwoord op je hulpvraag of een reactie op je prikbord advertentie wilt je natuur zo snel mogelijk ontvangen. Als dit mailtje in de SPAM terecht komt dan mis je het wellicht.

Vanuit mijnspijkerkwartier doen we er alles aan om de mail niet in je SPAM terecht te laten komen. Jou eigen browser en mail instellingen bepalen ook wat SPAM is en wat niet. Je kan zelf voorkomen dat het adres als spam wordt gezien door dit mailadres als contactpersoon op te nemen in het adresboek. Verdere tips over hoe jouw mail in te stellen vindt je op internet, bijvoorbeeld op de site SchoonePC. Hieronder de informatie per mailprogramma zoals SchoonePC die geeft.

Hoe voorkom je dat gewenste e-mail in de spamfolder belandt?
Een spamfilter zou eigenlijk alleen ongewenste e-mail uit de mailbox moeten weren maar helaas worden ook regelmatig gewenste berichten uitgefilterd (de zogenaamde false positives). Wilt u voorkomen dat berichten van een specifieke afzender door het e-mailprogramma als ongewenst worden bestempeld? Neem dan, afhankelijk van het gebruikte e-mailprogramma, een van de volgende maatregelen:

Windows Live Mail Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mail, Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (via de blauwe knop op het lint, Opties, Beveiligingsopties, tabblad Veilige afzenders kunnen de instellingen van het filter worden aangepast).
Windows Mail Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mail, Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (via ALT-Extra, Opties voor ongewenste e-mail kunnen de instellingen van het filter worden aangepast).
Outlook Express: Outlook Express is niet voorzien van een filter voor ongewenste e-mail.
Outlook Klik met rechts op het e-mailbericht en kies Ongewenste e-mail, Afzender nooit blokkeren (Outlook 2010/2013)/Afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders (Outlook 2007 en ouder). Via Opties voor ongewenste e-mail (rechter muisknop) kunnen de instellingen van het filter worden aangepast.
Mozilla Thunderbird Bij Thunderbird wordt e-mail van aan het persoonlijk adresboek toegevoegde contactpersonen automatisch als gewenst bestempeld. Volgens de standaard instellingen worden de adressen in de lijst met Verzamelde adressen niet automatisch als veilig gezien, vink daarom ook de optie Verzamelde adressen aan optie Verzamelde adressen aan via Extra, Accountinstellingen, onderdeel Ongewenste berichten (links in het venster, zowel bij Lokale mappen als onder elk afzonderlijk account)!
Gmail Open het e-mailbericht, knop Meer (pijltje naar beneden), optie Berichten zoals deze filteren, link Filter maken met deze zoekopdracht, activeer Nooit naar Spam verzenden, knop Filter maken (via de link Instellingen, tabblad Filters kunnen de instellingen van het filter worden aangepast).

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.