Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

'Het Geld van de Toekomst'Niet iedereen beschikt altijd over geld, maar wel over talent, vrije tijd of bezittingen die hij wil inzetten of wil delen.

In het project DeBlauweWijkEconomie zijn we in het Spijkerkwartier bezig vanuit de waardes in de wijk ideeën te creëren. Ideeën die door de inbreng van allen betrokkenen kansen worden. Ideeën die meerwaarden gaan opleveren voor de buurt en haar bewoners. Ook hier zoeken wij naar mogelijkheden om waardes te delen, te lenen, hergebruiken, zelf te verbouwen en op te wekken. Het experiment “Het geld van de toekomst” is een mooie manier om dit uit te proberen. Wij bevelen dit experiment dan ook van harte aan.

________________________ Uitnodiging van Radboud Universiteit ___________________________

Duurzaam ondernemen vormt een steeds belangrijkere uitdaging voor mensen, organisaties en overheden. Duurzaamheid zou in de basis van elk project, initiatief of organisatie moeten zitten. In het kader van duurzaamheid organiseert Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met Provincie Gelderland, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Stichting Our Common Future 2.0 een tweetal pilots waarbij wordt geëxperimenteerd met 'Het Geld van de Toekomst'. Hierbij ruilen ZZPers, studenten en bewoners naast geld met andere waarden zoals tijd, talent en zorg.

Doel: Bijdragen aan een inclusieve samenleving, waarbij deelnemers niet alleen handelen met geld maar ook hun talenten, tijd en gebruiksvoorwerpen inzetten. Tijdens de driedaagse draait het om het bereiken van je individuele dromen/doelen, maar ook werken aan groepsdoelen om hiermee Arnhem/Spijkerkwartier op de kaart te zetten. Organisatoren van dit experiment zijn de Radboud Universiteit Nijmegen en KunstLAB Arnhem.

• Deelname: gratis, maar wel een (online danwel offline) tijdsinvestering van 4 uur gedurende het weekend van 5,6,7 juni
• Aanwezigheid bij de startbijeenkomst op 5 juni (12.30 – 14.30) is ten zeerste aan te raden. Hier maak je kennis met je team en wordt het online sociaal platform (een soort Marktplaats) toegelicht wat wordt gebruikt tijdens het weekend.
• Op 7 juni sluiten we af met BBQ aan de Bergstraat 33 (Coehoorn&Co pand), hier delen we de ervaringen met elkaar.
Aanmelden via deze link http://www.hetgeldvandetoekomst.nl/default.aspx