MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Groencafé #9 Op safari in de wijk

  • 542 weergaven


Deze editie van het Groencafe staat in het teken van de gierzwaluw. Theo Verhoeven spreker en gids van de vogelwerkgroep Arnhem zal ons alles vertellen over de levenswijze van deze bijzondere vogel.

In een oude wijk, als het Spijkerkwartier, broeden vaak veel gierzwaluwen helaas door renovatie en isolatie is er in de loop der jaren veel nestgelegenheid verloren gegaan. Theo Verhoeven zal ons vertellen en laten zien wat we daar aan kunnen doen bijvoorbeeld bij een verbouwing zoals het vervangen van je dak of isolatie van je muren.

We gaan deze avond vooral naar buiten, op wijksafari, wandelend op zoek naar in en uit vliegplekken van de gierzwaluw in de wijk.

Komt u mee spotten en luisteren!?

Inloop 19.30 uur; start Groencafé 19.45 uur, Dazo Spijkerstraat 125

Mocht u plekken weten waar de gierzwaluw nestelt, tip ons dan. Deze lokaties kunnen we mogelijk meenemen in onze route en anders helpt het bij het inventariseren van de broedplekken.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.