Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Gevelgroen als klimaatadaptieve oplossingIk ben Jeffrey de Zeeuw, 20 jaar en student op Hogeschool van Hall Larenstein in Velp. Ik zit nu in mijn 3de leerjaar waar ik gekozen heb voor de major Management Buitenruimte.

Dit half jaar onderzoeken wij het Spijkerkwartier. Binnen de afgelopen periode hebben wij onze eigen referentiestudie, visie op onze droomwijk en groenstructuurplan gemaakt. Mijn gekozen thema voor de referentiestudie is: Gevelgroen. Dit onderwerp heb ik gekozen omdat ik hier al enige kennis van had, maar graag meer te weten wilde komen over gevelgroen en zijn effecten op klimaatadaptatie. 

Problemenwaar het Spijkerkwartier momenteel mee te kampen heeft zijn met name wateroverlast, maar in de zomer ook hittestress en een te grote hoeveelheid fijnstof in de lucht. In mijn rapport is er onderzocht welke vormen van gevelgroen er zijn, welke effecten het heeft op de klimaatadaptatie en waarvoor het toegepast kan worden.

 Lijkt u het interessant om hier meer over te weten te komen, lees dan vooral mijn rapport!
 Dit rapport is via de volgende link te bekijken. 160927 VHL Gevelgroen als klimaatadaptieve oplossing.pdf

Wilt u meer weten, vragen stellen of opmerkingen maken kom dan woensdag 18 januari om 19.45 naar de Lommerd. Daar geef ik het mijn collega studenten een korte presentatie over onze onderzoeken.


Deel dit bericht!

Reacties

Frans Tak
23 december 2016

Ziet er goed uit! Ben zeer benieuwd naar het resultaat.

Willem van Gent
23 december 2016

Nikki,
mooi rapport. Als je de ondertekst bij de foto's 22 t/m 28 aanpast (allen geen Steenstraat) is het helemaal een goed stuk