MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Evaluatieavond Parkeerplan | Presentatie Werkgroep Verkeer & Gemeente Arnhem

  • 881 weergaven
  • 3 reacties


Op woensdagavond 27 februari vond onder grote belangstelling de Evaluatie van het Parkeerplan Spijkerkwartier plaats in De Lommerd. 

Naast wijkbewoners en enkele ondernemers was ook een delegatie bewoners van omliggende straten aanwezig om ervaringen te delen, aandacht te vragen voor specifieke (pijn)punten of suggesties voor verbetering. Hoewel de voornaamste doelen van het nieuwe Parkeerplan zijn bereikt en er veel positieve reacties zijn voor wat betreft de parkeerdruk zijn er ook zeker nog een aantal zaken die beter kunnen.

Op de pagina van de Werkgroep Verkeer is een overzicht te vinden van de punten die vooraf aan de evaluatie al binnen zijn gekomen met een reactie vanuit de werkgroep. Alle nieuwe suggesties, klachten, verbeteringsvoorstellen en vragen die op deze evaluatieavond zijn verzameld worden de komende tijd door de Werkgroep besproken of doorgestuurd naar P1/Gemeente Arnhem. De werkgroep is blij met deze input, die is zeer waardevol want daarmee kunnen we de uitvoering van het parkeerbeleid verder aanscherpen.

Ook bewoners uit omliggende straten van het gebied van het parkeerplan hebben op verzoek ruimte gekregen om te delen hoe zij overlast ervaren door automobilisten uit aanpalende straten en wijkvreemd verkeer die gratis willen parkeren. De verkeersdrukmeting eind vorig jaar heeft uitgewezen dat circa 10% van de automobilisten die buiten het gebied van het Spijkerkwartier parkeren bewoners zijn uit het Spijkerkwartier. Als Werkgroep Verkeer verzoeken wij deze bewoners met klem alsnog een vergunning aan te vragen. Er is nu nog geen wachtlijst en uw medewijkbewoners danken u!

Voor wie contactgegevens heeft achtergelaten voor een individuele terugkoppeling proberen we z.s.m. een reactie te geven. Daarnaast zullen wij het overzicht op Mijn Spijkerkwartier blijven actualiseren, dus houd deze plek in de gaten. Aangezien de Werkgroep Verkeer bestaat uit vrijwilligers kan dit zeker voor sommige complexere vraagstukken even duren. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Kon u bij deze bijeenkomst niet aanwezig zijn of wilt u e.e.a. nog nalezen? Dan vindt u hieronder de presentaties en stukken van de Werkgroep Verkeer en de Gemeente Arnhem:

Evaluatie Parkeerplan Werkgroep Verkeer (februari 2019)
Evaluatie Parkeerplan Gemeente Arnhem (februari 2019)
Q&A Evaluatie Parkeerplan.pdf (februari 2019)
Evaluatie Parkeerplan.pdf (februari 2019)
Kaart parkeersectoren Spijkerkwartier (mei 2018)

Nogmaals dank aan alle aanwezigen voor de grote betrokkenheid en discussie!

Wordt vervolgd,

Werkgroep Verkeer Spijkerkwartier

Deel dit bericht!

Reacties

Peter Rosier
1 maart 2019

“Ook bewoners uit omliggende straten van het gebied van het parkeerplan hebben op verzoek ruimte gekregen om te delen hoe zij overlast ervaren door automobilisten uit aanpalende straten en wijkvreemd verkeer die gratis willen parkeren. De verkeersdrukmeting eind vorig jaar heeft uitgewezen dat circa 10% van de automobilisten die buiten het gebied van het Spijkerkwartier parkeren bewoners zijn uit het Spijkerkwartier. Als Werkgroep Verkeer verzoeken wij deze bewoners met klem alsnog een vergunning aan te vragen. Er is nu nog geen wachtlijst en uw medewijkbewoners danken u”


Geen wachtlijst?

Waarom doet men dan zo moeilijk om mij een vergunning te verlenen voor mijn bedrijfsbus (caddy)? Ik ontvang idd klachten van mensen van de Thorbeckestraat, ik begrijp die klachten ook. Maar als zowel de gemeente als het wijkteam rigide blijven, dus geen uitzondering willen maken, blijft voor mij geen andere mogelijkheid de auto net buiten de sector te parkeren. Vervelend voor die mensen, maar ik kan er niets aan doen..

Jan Wabeke
1 maart 2019

In het overzicht van klachten mis ik de bezwaren zoals wij die n.a.v. het straatberaad van de Groen van Prinstererstraat hebben aangegeven en bovendien staat er westzijde waar oostzijde is bedoeld.
Namens de bewoners van de Groen van Prinstererstraat Arnhem hebben we een brief gestuurd. Daarin hebben we aangegeven dat ons grootste bezwaar is dat onze straat door het parkeerplan in tweeën wordt gesplitst en dat dit ons zeer hindert bij het maken van een gezamenlijk plan voor vergroening van onze straat. Daarom willen we één parkeerregime voor alle bewoners van onze straat. Dat kan door de bewoners van de oostzijde ook een parkeervergunning te gunnen.
We leggen u graag uit waarom dit noodzakelijk is om de mooie plannen, waar alle bewoners van onze straat achter staan, kans van slagen te geven.

Erwin Sikkens
4 maart 2019

Ik krijg als bewoner van de Thorbeckestraat (non-Spijkerkwartierbewoner) een enorm wij-zij gevoel. Ondanks de enorm toegenomen parkeerdrukte in onze straat als direct gevolg van het nieuwe parkeerbeleid in het Spijkerkwartier, worden we als niet-Spijkerkwartierbewoners geenszins op de hoogte gehouden van bijeenkomsten als deze. Noch heb ik het idee dat we gehoord worden in onze bezwaren.
De conclusie die wordt beschreven in de evaluatie waarbij in feite wordt geschreven dat 'onze' nieuwe parkeerdrukte maar marginaal wordt veroorzaakt door parkeerders die overvloeien uit het Spijkerkwartier (10-12%) en dat daarmee de oplossing dus niet bij deze werkgroep of het Spijkerkwartier ligt, werkt enorm frustrerend.
Dagelijks zie ik bewoners vanuit het Spijker naar hun auto lopen voor onze deur, waar ik mijn auto al in geen tijden goed kan parkeren. Gelijkertijd kijk ik 150 meter verderop tegen 60+ lege (!!!) parkeervakken tegenover de MBO school aan, omdat deze binnen het Spijkerkwartier en dus de betaald parkerenzone vallen.
Oplossing ligt dus wel degelijk in het Spijkerkwartier. Maak deze 20+ vakken weer gratis en zorg eenvoudig voor spreiding van de parkeerdrukte in onze straat.
Laat a.u.b. het wij-zij denken achterwege werkgroep en durf te gaan staan voor deze eenvoudige maar efficiënte oplossing. Gooi de parkeerproblemen niet rücksichtslos over de schutting bij 'een andere wijk'.
We wonen niet in wijken... we wonen in Arnhem.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.