Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Een schone wijk!Met grijpers en vuilniszakken gewapend is een enthousiast groepje van wijkbewoners en een vrijwilliger uit Presikhaaf vanmorgen op pad gegaan. In 1,5 uur tijd is het gelukt om in een groot deel van het Spijkerkwartier het zwerfvuil te rapen. Ook de Spoorhoek kwam weer aan de beurt. In het bijzonder de parkeerplaats achter het Tuinpoortgebouw. Dit blijkt een plek te zijn waar veel zwerfvuil zich ophoopt. Zo is ook de looproute van scholieren opnieuw opgeschoond en het gebied rondom de Poststraat waar maar liefst in totaal een volle zak zwerfvuil opgehaald is. 

De volgende straten zijn helaas deze keer niet aan de beurt gekomen: de van Muijlwijkstraat, Veilingstraat, Prins Hendrikstraat, Parkstraat, Boulevard Heuvelink en het deel van de Spoorhoek aan de Rembrandt kant.

De Gouden wisselbezem zal voor de vijfde keer overgedragen worden aan een wijkbewoner die, buiten de maandelijkse opschoondagen, ook actief is met het opschonen van de wijk. Maggie Ruitenberg, de mede-organisator van de opschoondag in de Spoorhoek, gaf de gouden wisselbezem na 2 maanden weer terug. De Gouden wisselbezem zal overgaan naar dhr. Drost, een statige Riethorsterstraat bewoner die al jaren, niet alleen voor zijn eigen deur, maar de hele straat schoonhoudt. Ondanks zijn hoge leeftijd. 

Na afloop werd er ter afsluiting weer overheerlijke soep met brood geserveerd, gemaakt door Marieke Bruggeman en gesponsord door Odin.

Het BuurtGroenBedrijf organiseert maandelijks een opschoondag; elke laatste zaterdag van de maand. De volgende zal zijn op zaterdag 23 februari verzamelen om 10 uur.

Op zaterdag 23 maart zal deLandelijke Opschoondag weer plaatsvinden. Let op: daardoor vervalt de opschoonmorgen op de laatste zaterdag in maart.