Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Digitalisering historisch fotomateriaalHet inmiddels al lang verdwenen statige Café Suisse (zo te zien over twee panden verdeeld) in de Steenstraat - ongeveer tegenover het huidige Metropole - heeft een eigen verhaal, net als de straat direct naast het café om de hoek: Westeinde. De Werkgroep Erfgoed is op zoek naar deze verhalen. Van oud bewoners of van mensen die er uit eigen ervaring een verhaal over kunnen vertellen. Kort of lang, dat maakt niet uit, alles is welkom, ook aanvullend foto- of feitenmateriaal.
Deze fotoos komen uit een bijzondere collectie oude ansichtkaarten. Nu eens niet uit ons eigen wijkarchief (we hebben zelf vrijwel geen ansichtkaarten), maar van het befaamde archief van Frans Brink uit Westervoort. Helaas zijn er geen nadere gegevens bekend van jaartallen, eigenaren, bezoekers of dergelijke.
Reacties zijn meer dan welkom!

foto 1. Café Suisse nabij de hoek van Westeinde en de Steenstraat, gezien naar het westen.

foto 2. Pand rechts grenst aan Café Suisse en heet CAFE KLEIN SUISSE, de foto lijkt te zijn gemaakt in een iets latere periode.

De werkgroep werkt aan de digitalisering van een grote hoeveelheid fotomateriaal uit het eigen archief, met bijvoorbeeld fotoos van de aanloop naar de ecologische tuin, oude straatbeelden, fotoos van grote nieuwbouwprojecten zoals de Rietebeek. Met vaak ook beelden van mensen. We komen daar straks mee naar buiten via de historie-site van de wijk: www.history.spijkerkwartier.net waarvoor we overigens nog wel wat hulp zoeken voor het editen in Wordpress van de site.
Naast het digitaliseren van fotoos kijken we ook naar oude en nieuwe films over de wijk, ook deze worden straks ontsloten op de zelfde site.

Deel dit bericht!

Reacties

Erik Vos
12 december 2018

Prachtige foto's, jammer dat ze zo klein zijn afgebeeld. Succes met de zoektocht

Werkgroep Spijkerkwartier
13 december 2018

Dank u, aangepast formaat bij deze ;-)

Jeroen van Dijk
13 december 2018

Op foto 02 staat café Suisse niet. Suisse valt net buiten de foto aan de rechterkant.

Egbert Bouwhuis
13 december 2018

Dank u. Een nadere toelichting: op foto 2 hangt op het pand meest rechts, een rond uithangbord met ORANJEBOOM BIEREN en erboven een bord met CAFE KLEIN SUISSE als tekst, en dit pand grenst direct aan het pand van Café Suisse.

Xandra Derks
15 december 2018

Ik heb behoorlijk wat historische informatie over de oud-bewoners van De Vergaderie. Monumentaal herenhuis uit 1865 aan de Velperbuitensingel. Zo is Hendrik Kooij belangrijk geweest voor Arnhem. Hij heeft onder meer de Transvaalbuurt ontwikkeld. Hoe willen jullie de informatie ontvangen? Een deel staat op onze website, maar is nog niet compleet.