MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Denk mee: hoe werven we meer vrijwilligers voor de wijk?!Nederland draait op vrijwilligers. En het Spijkerkwartier ook.
Vrijwilligers beheren onze mooie binnentuinen en boomspiegels, ruimen zwerfafval, vullen de dispensers met hondenpoepzakjes en legen de prullenbakken. Vrijwilligers houden Thialf en de Lommerd open als gastvrije buurtcentra. Vrijwilligers maken een visie op de openbare ruimte, een groenplan, pleinplan, parkeerplan, straatplan en plan van aanpak tegen verkamering. Vrijwilligers houden contact met de gemeente, de politie, de instanties. Vrijwilligers organiseren gezamenlijke maaltijden, een wijkfeest, een wijkquiz, een kerstboomverbranding, een nieuwjaarsreceptie.
Vrijwilligers schrijven en illustreren de wijkkrant, maken hem op en brengen hem rond. Vrijwilligers houden de website actueel.

Honderden mensen in Spijkerbuurt, Boulevardkwartier en Spoorhoek zetten zich in voor het leefbaar houden en nog mooier maken van het Spijkerkwartier. En toch hebben we méér mensen nodig. Omdat het vaak dezelfde mensen zijn die zich inzetten. Omdat er nog veel meer gedaan kan worden. En omdat vrijwilligerswerk een fantastische manier is om je wijk en je wijkgenoten te leren kennen!

Hoe vinden we die vrijwilligers? En vooral: hoe vinden we mensen buiten de bekende gezichten?

Wil je hierover meedenken, kom dan op woensdag 11 december om 20 uur naar de Lommerd.
Dan maken we samen een plan!

Wil je wel meedenken maar ben je op 11 december verhinderd? Mail je reactie naar en geef op welke ideeën je hier over hebt en welke rol je voor jezelf ziet.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.