MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

De stad als lab

  • 428 weergaven


UITNODIGING:  voor iedereen die zich bezighoudt met mobiliteit, technologie en ruimte

Woningopgaven, krimp, mobiliteitsopgaven, energietransitie… Stedelijke gebieden staan voor veel opgaven die gelijktijdig en het liefst integraal in gemeentevisies een plek moeten krijgen. Opgaven waarmee we soms nog te weinig ervaring of kennis mee hebben opgedaan. 

Het Innovatieprogramma Mobiele Stad zet daarom, in opdracht van stedelijke regio’s van vijf provincies, gecombineerde mobiliteits- en stedelijke opgaven centraal. In de praktijk. Oftewel: we experimenteren met concrete innovaties voor de integratie van mobiliteit, technologie en ruimte in steden en stedelijke regio’s.

De stad als lab: Op 11 december doen we dat in Arnhem. Deelnemers kunnen uit vier experimenten kiezen met welk onderwerp zij graag aan de slag willen. Geen lezingen, geen presentaties, maar kennisontwikkeling ter plekke.  

Programma
Deelnemers kunnen een van de vier experimenten kiezen:

  • Serious boardgame voor knooppuntontwikkeling. Hoe kun je interactief samenwerken aan knooppunten in de regio? Werk coöperatief samen met deze serious boardgame en vind het uit.
  • Ruimte maken. Hoe voer je een dialoog over een autoluw Arnhem? Werk met het denkgereedschap ruimte maken voor een autoluwe stad (In Dazo 125).
  • Programmeren van woningbouw en infrastructuur. Hoe krijg je meer inzicht in regionaal programmeren van woningbouw en infrastructuur. Neem deel aan de serious game van de regio Arnhem.
  • Mobility as a Service. Oftewel: MaaS. Wat kunnen we leren van het lanceren van de tool 'Mobility as a Service'? En hoe werkt het voor het Coberco terrein? Praat erover mee.

Tijden
12:30 Inloop
13:00 Opening
13:30 Naar de experimenten
15:30 Carrousel (terugkoppeling)
16:00 Afsluitende borrel
17:00 Einde programma

We beginnen de middag op het gemeentehuis van Arnhem. 

Van harte welkom: Iedereen die zich bezighoudt met het vertalen van opgaven naar beleid, visies of wet- en regelgeving, is van harte welkom om mee te denken en te werken. Interessant voor jou?  Let op: het aantal plaatsen is beperkt.  

Aanmelden kan via .
Meer weten over het innovatieprogramma? Ga naar www.mobiele-stad.nl.  
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.