Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

De Regenton bij basisschool de Sterrenkring is geopend.Vandaag is de Regenton bij de Sterrenkring officieel geopend door leerlingen in aanwezigheid    van wethouder mevrouw Ine van Burgsteden.

Op basisschool de Sterrenkring in het Spijkerkwartier besteden ze veel aandacht aan het klimaat, er is al een moestuin, het schoolplein is al meer vergroend. Vandaag kregen de leerlingen van groep 6,7 en 8 speciale  waterlessen door een team van Natuurcentrum, Stadsboerderij de Korenmaat en Presikhaaf. Werken met de watertafels, ideeën bedenken samen met de kinderen. Het Natuurcentrum zal de ideeën die de kinderen bedenken voor oplossing van de wateroverlast meenemen en gebruiken voor vervolg van de waterlessen.  Als het hard regent, zoals in juli 2014, dan kan het water onvoldoende snel weg stromen, daar zoeken we samen oplossingen voor.  De kinderen hebben een filmpje gezien van de wateroverlast in Juli 2014. Velen hadden zelf ook verhalen over hun eigen kelder of bekenden waarvan zij wisten die dat overkomen was. De school heeft zelf ook overlast gehad, de kelder is ook vol met water gestroomd. Hoe kunnen we dat nu oplossen? 

Iedereen bewust maken van water afkoppelen en wat je als bewoners in Arnhem zelf kunt doen om enorme regenbuien sneller af te kunnen voeren. Samen met wethouder Ine van Burgsteden is de regenton officieel geopend door kinderen van de school.! En de wethouder gaf nog een tip, ze vertelde over de tegelkaart met bloemzaadjes, die kun je ook op het plein of in je tuin plaatsen. Tegel eruit, bloemenkaart erin! 

Fantastische inspirerende ochtend! Zullen we dit voorbeeld volgen in het Spijkerkwartier?