Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Carnavalsoptocht door de SteenstraatEen lekker zonnetje met een frisse wind. Heerlijk om een wandelingetje door de wijk te maken. Wat hoor ik toch....? Muziek klanken komen me tegemoet vanaf de Steenstraat. Ik heb toch geen feest zien staan in de agenda op mijnspijkerkwartier. Wat zou het zijn?

Ach natuurlijk de carnavalsoptocht komt door de Steenstraat. Vroeger ging ik echt carnaval vieren maar sinds ik in Arnhem woon gaat het eigenlijk aan me voorbij.Toch maar eens even kijken. Ik zie nog geen wagens maar er staat een flinke groep mensen voor Lens bij een dweilorkest. Eigenlijk toch best leuk. Iedereen is in afwachting van de optocht. Bij Metropole is het ook een drukte van belang. Logisch want daar staat de bar buiten, speelt ook een dweilorkest en zijn heerlijke broodjes te krijgen bij Bakkerij ten Hoopen.

Als ik tegen vier uur weer langs kom is het feest nog in volle gang. De snoep vliegt me om mijn oren en ik val bijna over de kids, maar vooral ook volwassen die op de grond duiken om het snoepgoed op te rapen. Ik heb respect voor alle groepen, wagens, dweilorkestjes, enz die toch vanaf 13.11 uur al vanaf de Monnikensteeg hier heen gelopen zijn. Best fris. Waarschijnlijk is het om warm te blijven dat iedereen staat te springen op de muziek. Dit filmpje als sfeer impressie.

Op de website carnavalsoptochtarnhem staat dat er nogal wat C.V. meedoen. Nee, geen Centrale Verwarming, maar CarnavalsVerenigingen. C.V. De Bierdupkes, C.V. De Tomaat, C.V. De On-Ganse
C.V. de Patriotten, C.V. de Malle Burgers, C.V. de Eendrachtnarren, enz. enz.

Wat er niet bijstaat is C.V. de Spijkers. Hoe zit dat? Is er geen C.V. in het Spijkerkwartier?

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.