Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Bomen zijn multifunctioneelBomen - in Europa is 90% van het bos door de bomen-snoeiers gekapt voor allerlei doeleinden - met gevolg dat de biodiversiteit en de ecologische kwaliteit met 90% is afgenomen, maar... gelukkig is er nieuws voor onze wijk, lees meer!

Deel dit bericht!

Reacties

Marian Reimert
24 maart 2015

Wordt het tijd voor een paar fruitbomen in de wijk?

Kassiël Gerrits
23 juli 2015

Jazeker Marian, maar welke wil je graag planten en waar komen ze te staan? Groetjes, Kassiël

Egbert Bouwhuis
1 februari 2019

Ik kweek momenteel een appelboom om in de voortuin te plaatsen. Deze kweekboom is inmiddels 8 jaar oud en nu ca 50 cm hoog. Ik denk dat het nog minstens een jaar duurt voordat ik 'm kan planten. Overigens is het delicaat om vruchtbomen zomaar overal te planten, dat moet je wel een beetje uitkienen. En in de zomer komen daar ook wel wespen op af. En fruit wat er af valt is niet handig op de stoep bijvoorbeeld. Maar waar het kan, daar is het natuurlijk een goed idee. In de straat voor de deur staan sierperen als bomenrij. Ze bloeien mooi in de lente maar geven geen peren. Althans, die blijven zèèr klein. Een kersen- of morellenboom op een pleintje zou ik erg leuk vinden. Google zegt: "U heeft al een kersenboom vanaf €25,- Leeftijd begint bij 4 jaar en je krijgt direct kersen. Bezorging is mogelijk!"

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.