Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Mijnspijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Bezoek ook eens éen van de Open Dagen van het Stedelijk Gymnasium! Stedelijk Gymnasium Arnhem gaat helemaal los op de Open Dagen.


Het Stedelijk Gymnasium Arnhem (SGA) aan de Thorbeckestraat opent op 8 en 9 februari de deuren voor het grote publiek. Mirjam Stuiver, rector van het SGA: “Leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders krijgen de kans onze school te bezoeken en zelf te bepalen wat ze willen zien. Net als bij ons onderwijs: je kiest zelf wat bij je past. Daarom pakken we het nu eens heel anders aan!”

Voor het eerst sinds jaren organiseert het SGA Open Dagen. Dit jaar staan de deuren wijd open. In tegenstelling tot andere jaren is aanmelding niet nodig.  Samen met de ouders gaan de leerlingen op ontdekkingstocht. Ze leren de school kennen door de vele activiteiten, zoals minilessen Japans, Grieks en wiskunde, workshops 3D printen en Robotica. Er is een cultureel festival met optredens van leerlingen in de schoolbands, het orkest en de toneelgroepen. Voor vragen staan de leerlingen en de medewerkers klaar. 

De nieuwe vorm van de open dagen past bij de koers van de school: de leerling krijgt steeds meer keuzevrijheid. Hierdoor kunnen jongeren zich ontwikkelen op de manier die bij hen past. Stuiver: “Bij het programma Schola in de onderbouw kiezen leerlingen de modules die ze zelf interessant vinden. In de bovenbouw is veel ruimte voor extra uitdaging. Wat we graag willen is dat leerlingen met een vwo-advies op hun eigen niveau optimaal kunnen presteren en echt het beste uit zichzelf weten te halen”. 


Het SGA, een categoraal gymnasium, komt voort uit de Latijnse school, die in 1310 is opgericht. De school is daarmee het oudste gymnasium van Arnhem. De leerlingen scoren onverminderd hoog bij examens. Verreweg de meeste leerlingen gaan na hun eindexamen naar een Nederlandse of buitenlandse universiteit.

De Open Dagen vinden plaats op vrijdagavond 8 februari van 18.15 uur tot 21.00 uur en op zaterdagmorgen 9 februari van 9.15 uur tot 13.00 uur.