MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Vuurwerk afsteken, van deze tijd?

  • 380 weergaven
  • 2 reacties


Verschillende mensen hebben de rubriek Van deze tijd gevraagd om de wijkbewoners de vraag te stellen of vuurwerk afsteken nog van deze tijd is.  In september heeft de Gemeente Arnhem een onderzoek gepubliceerd hoe Arnhemmers aankijken tegen het vuurwerk. Voor het volledige onderzoek zie Vuurwerkonderzoek Arnhem

Samenvatting:Vuurwerk afsteken is geen wijdverspreide traditie onder Arnhemmers. De Arnhemmers zijn verdeeld over totaalverbod op vuurwerk en bezoek vuurwerkshow. De vuurwerkvrije zones zijn over het algemeen niet bekend, maar het idee is wel populair. De inwoners willen zelf geen initiatief nemen om op buurt-/wijkniveau initiatieven hiertoe te nemen.

Uit het gebied Centrum Spijkerkwartier, Arnhemse Broek (CSA) blijken de volgende resultaten:

- Ruim 76% van de de deelnemers aan het onderzoek uit het CSA heeft last van geluidsoverlast tijdens de toegestane uren en daarbuiten. De grootste overlast, 83%, wordt ervaren door het vuurwerkafval op straat dat na afloop niet wordt opgeruimd.

- 27% is voor een totaal vuurwerk verbod, 34% alleen voor een totaal verbod als de gemeente een alternatief biedt en 32% is tegen een totaal verbod.

59% van de deelnemers uit het CSA vindt dat er meer verplichte vuurwerkvrije zone's moeten komen.

Voorstanders van een vuurwerkverbod wijzen op de negatieve effecten zoals luchtvervuiling (fijnstofgehalte binnen steden 50x hoger dan normaal), lawaai/schrik, angsten en fobieën bij zowel mens als dier en vinden dat plezier niet ten koste moet gaan van het welzijn van anderen.

De vraag aan de wijkbewoners vanuit deze rubriek is dan ook of het vuurwerk afsteken in de wijk Spijkerkwartier nog wel van deze tijd is, als deze activiteit ten koste gaat van andere mede wijkbewoners.

Van deze tijd Spijkerkwartier vraagt aan de bewoners van het Spijkerkwartier hun mening over een (actueel) onderwerp. Eenieder wordt uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Doel is dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zich in een item te verdiepen en zich hierover uit te spreken. Uw deelname verhoogt de sociale cohesie in de wijk.


Vind je het vuurwerk afsteken in de wijk Spijkerkwartier nog wel van deze tijd, ook als deze activiteit ten koste gaat van andere mede wijkbewoners, inclusief de huisdieren.
6 stemmen Verlopen
Deel dit bericht!

Reacties

Menno Ketel
8 december 2019

👇nee

Lawaai vervuiling tijdens afsteken en straat vervuiling achteraf

Bram Melse
17 december 2019

👇nee

Knalvuurwerk moet worden uitgebannen wat mij betreft.
(Ik heb de vraag opgevat als een vraag over knalvuurwerk alleen. Dus mijn "nee" gaat niet over siervuurwerk. Beetje onduidelijk....)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.