MijnSpijkerkwartier.nl

Inloggen of inschrijven

Uitslag vraag "Kerstboomverbranding van deze tijd?"

  • 590 weergaven
  • 4 reacties


In de afgelopen weken heeft de vraag vanuit de rubriek ''Van deze tijd'' open gestaan of kerstboomverbranding nog van deze tijd is. De poll is zondag 8 december gesloten: 900 keer gelezen en zijn een kleine 40 reacties gegeven via mijnspijkerkwartier en facebook. 38 personen hebben de poll ingevuld. Naast mensen die het positief vinden dat deze traditie er is (35,9%) , heeft het overgrote deel (64,1%)  aangegeven dat het niet meer van deze tijd is en dat er andere manieren zijn om de nieuwjaarsbijeenkomst invulling te geven. Bewoners hebben aangegeven om mee te denken. Vele goede suggesties zijn gedaan met betrekking tot wat te doen met de kerstbomen na de feestdagen. Vele mogelijkheden zijn er als je voor een echte boom kiest. Met of zonder kluit, een kerstbomendepot op Thialf, de takken van de boom gebruiken als vorstbescherming voor in de tuin of vijver, versnipperen en mogelijk hergebruiken voor nieuwe toepassingen zoals bijv. kommetjes. Ook het ophalen of brengen van de bomen die de bewoners kwijt willen, met een leuk evenement van lotjes voor de kinderen, oliebollen en erwtensoep, bedenk het allemaal. Laten we het komend jaar via het bewonersoverleg het initiatief starten om te komen tot een nieuwe vorm van nieuwjaarsbijeenkomst per 2021 en dit nieuwjaar de traditie van kerstboomverbranding afsluiten.

Het doel van de rubriek "Van deze tijd" is om iedereen de mogelijkheid te bieden zich te laten worden van onderwerpen die spelen en om zich te laten uitspreken over een actueel onderwerp. Gezien het aantal lezers en reacties voor deze eerste zeker keer, lijkt het geslaagd. Waarvoor dank. Eenieder mag gebruik maken van de uitkomsten van deze poll.

Deel dit bericht!

Reacties

Thijs Hellegers
7 december 2019

Begrijp ik nu goed dat deze jaarwisseling de kerstboomverbranding toch doorgaat? Dat zou ik erg jammer en kwalijk vinden!

Joost Bos
8 december 2019

Van de 900 bezoekers zijn er 40 reacties binnengekomen. En van deze 40 is een ruime meerderheid tegen. Ruim voldoende dus om conclusies te trekken. Gelukkig is het hoofdbestuur in de Lommerd daartoe is staat. Ik stel voor om dit besluit op 11 januari even met de buurt te communiceren. Daar kan wel even wat tijd voor worden ingeruimd en er is een megafoon aanwezig.
Het komend jaar zie ik graag hetzelfde initiatief voor: het vuurwerk, de BBQ's, de open haarden en ...sinds kort ook in het milieu...de kat! Ik zie de discussie en de conclusies met veel belangstelling tegemoet.

Menno Ketel
8 december 2019

@Joost. Wat heeft De Lommerd hiermee van doen??????

Joost Bos
8 december 2019

Niets, de Lommerd heeft geen hoofdbestuur! Degene die het voorstel doet om de traditie te beëindigen op basis van deze magere discussie heb ik benoemd tot hoofdbestuur.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.