Onze bomen in de buurt ontwikkelen hun prachtige herfsttooi en maken zich klaar voor de winter. Binnenkort zullen ze hun blad laten vallen en dit is voor ons een mooie gelegenheid om –net als vorig jaar- bokashi te maken van gevallen blad! Het ruimt niet alleen je straat op, maar is ook een geweldige manier om het blad om te zetten naar voeding in de bodem!
Op zaterdag 6 november gaan we in de Kastanjelaan het gevallen blad verzamelen om er BuurtBokashi van te maken
BuurtGroenBedrijf geeft aan iedereen uit het Spijkerkwartier uitleg over wat bokashi is, hoe je thuis aan de slag kunt gaan en geeft voorbeelden met handige tips.
Daarna gaan we blad vegen. Vervolgens verzamelen we het blad in de korf, waarna we de bladeren in de tank gaan mengen met een mix van Microferm, zeeschelpenkalk en kleimineralen. We sluiten de tank af en vervolgens kan het wachten beginnen!
We starten de dag met koffie om 10 uur in het brede deel van de Kastanjelaan
Om half 1 staat de lunch in de Kastanjelaan klaar met een heerlijke (veganistische) soep met brood verzorgd door Sound en Soul.
I.v.m. uitleen gereedschappen en de lunch horen we graag of je meedoet.
Meld je ajb aan via:
Normaliter gaat een deel van het gevallen blad, met het veegvuil, naar de afvalverbranding. Door het zwerfafval is het ongeschikt voor compostering. Hierdoor gaan de waardevolle voedingsstoffen van het blad verloren. Door de buurtbokashi voeren we ook nog eens minder blad af. Hierdoor verminderen we de transportbewegingen in en om de wijk en de CO2 uitstoot van het transport en van het verbrandingsproces.
Graag tot zaterdag 6 november!