Duurzaamheidsfestival Spijkerkwartier

Spijkerenergie

Energie besparen

Ontdek hier welke organisaties allemaal aanwezig zijn op het duurzaamheidsfestival op het thema Energie. Zij vertellen jou alles over energie besparen en duurzame energie opwekken.

De komende weken werken we dit overzicht steeds meer bij. Wil jij ook wat organiseren op het duurzaamheidsfestival? Neem contact op via

Arnhem AAN

Kom naar het Energiebespaarplein van Arnhem Aan. De etalage voor het Arnhemse Aanbod voor energiebesparing. Samen met partners uit de stad helpt de gemeente Arnhem haar inwoners stap voor stap bij het treffen van energie besparende maatregelen, met advies op maat op elk niveau. Ontdek welke diensten, subsidies en campagnes jou kunnen helpen om energie te besparen. Van tochtstrip tot warmtepomp. Jij bent Aan zet!

De Energiebank

Maak jij je zorgen over de energierekening? De energiecoach bekijkt graag samen met jou hoe er bij jou thuis energie kan worden bespaard. Je krijgt adviezen, tips en gratis bespaarproducten van de coach. Zo gaat je energieverbruik omlaag en dat scheelt op je energierekening.

http://www.energiebankregioarnhem.nl/


Rijn en IJssel Energiecoöperatie - Energiediensten

  • Wat moet ik doen om mijn woning voor te bereiden op de toekomst?
  • Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?
  • Ik wil graag mijn huis verduurzamen, maar zie door de bomen het bos niet meer.

Wil je aan de slag met de verduurzaming van je woning, maar weet je niet waar te beginnen? Ga tijdens het festival in gesprek met een onafhankelijke energiecoach, die meer weet over het energiezuinig maken van (oude) woningen.

Denk hierbij aan:

  • het verbeteren van de ‘energetische schil’ van jouw woning: vloer, dak, gevels, ramen en deuren;
  • het zo duurzaam mogelijk verwarmen van jouw woning en duurzaam gebruik van warm water;  
  • het aan huis opwekken van duurzame energie door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers;
  • slimme en praktische tips om snel energie te besparen, zoals het goed instellen van jouw c.v.-ketel en kleine aanpassingen in jouw woning.
  • financierings- en subsidiemogelijkheden voor grote(re) energiemaatregelen.

Rijn en IJssel Energiediensten is onderdeel van de Rijn en IJssel Energie coöperatie, lokale producent van duurzame energie. Haar lokale en onafhankelijke energiecoaches adviseren en begeleiden bewoners van de gemeente Arnhem, Rheden en Renkum in de verduurzaming van hun woning en het besparen van energie. Zie ook: REIJE Energiediensten | Rijn en IJssel Energiecoöperatie.

BuurtKlusBedrijf

Gemeente Arnhem