buurtenergiemeter


Omdat de pilot in het Spijkerkwartier wegens succes vervolg kreeg voor 2022 met een extra 100serie komen deze bij het aankomende overleg voor elke wijkbewoner beschikbaar. Voorwaade: toegang tot een slimme meter. De lanceerdatum wordt binnenkort bekend gemaakt. Gratis 1 jaar uitproberen. Dan eenmalig €35 en geen jaarlijkse kosten. Het BEP-kastje (GPXconnector) is geschikt voor koppeling met de buurt-energiemeter (BEP is het Buurt Energie Platform).Meer informatie in bijgaande document:
GPX-Introductie-11jun2021.pdf

Het dashboard van de buurt energiemeter (platform) heeft twee helften. Naast de "groepsmeter" is er per deelnemer een "mijn meter"-pagina. 

Onderstaande toont een "eigen meter"-pagina. De gele grafiek is als panelen hebt, zoals hieronder bij Wijkcentrum De Lommerd op zaterdag 16 oktober 2021. Rood is gebruik van het net (import). Geel is zonopwekking, groen is toevoegen (teruglevering) aan het net (export).
Een update is op de "mijn meter"-pagina beschikbaar na elke 5 minuten (na een reload van de pagina).
De groepsmeter update vanzelf elke 10 seconden.

Filmpje?
Ja. In 2021 maakten de ideeënmakelaars een prettig (guitig) filmpje over de GPXconnector en de zoektocht naar bestuursleden voor de 'Stichting GPX', kijk!.

Over laadpalen in het Spijkerkwartier, per 9mrt2023 een update: https://mijnspijkerkwartier.nl/berichten/elektrisch-laden